nlc.hu
Család

Órabérért vigyáz az unokájára a nagymama

Órabérért vigyáz az unokájára a nagymama

Ha a szülők nem érkeznek időben az unokákért, a késedelmi kamatot is simán felszámolja.

Óránként 16 fontért (6800 forint) vállalja a gyerekfelügyeletet egy 29 éves nő édesanyja, a lány pedig Redditen írta ki magából az emiatt átélt fájdalmát. A fiatal nő szeretett volna visszamenni dolgozni, emiatt érezte úgy, hogy az édesanyja segítségét kéri, csakhogy ő egyáltalán nem lelkesedett az ötletért. Arra azonban álmában sem gondolt, hogy az anyja kiszámlázza neki a szolgáltatást – írta meg a 24.hu.

Nagymama unokával

Nagymama az unokájával. Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Az extra kiadás már csak azért is kellemetlen számára, mert adósságai is vannak. A 64 éves édesanyja többnyire otthon van, szóval nem igazán érti, miért okoz neki olyan óriási többletterhet az unokára vigyázás. Az anyja azzal indokolta a furcsa húzását, hogy ő már túl öreg, és már túl van a gyerekei felnevelésén is. Szerinte az lenne a helyes, ha a lánya otthon maradna, amíg a párja dolgozik, mint egy „hagyományos családban”.

A 29 éves nő szerint ez a felállás náluk nem működne, ugyanis diákhiteleik vannak, és már a gyermekük születése előtt is voltak anyagi gondjaik, de az anyja továbbra is csak úgy vállalta a gyerekfelügyeletet, ha ezért kap óránként 16 fontot. A nő szerint olcsóbban úszná meg, ha gyermekgondozásba adná a gyerekét, bár nem szívesen adná a gyereket idegenek közé.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top