nlc.hu
Család

Otthonra lelhet a 84 éves hajléktalan asszony

A komáromi Tesco parkolójában él a 84 éves asszony, a közösség összefogásával új otthont kaphat

Az emberek összefogásának köszönhetően sikerült új személyi igazolványt és lakást szerezni az idős asszonynak, aki egy komáromi parkolóban élt.

Egy egyedülálló, iratok nélkül élő idős asszony Komárom egyik bevásárlóközpontjának parkolójában élt, egészen addig, amíg a helyi közösség össze nem fogott érte. A közösségi médiában terjedt el a története, többen megosztották, hogyan él az asszony a hipermarket parkolójában. 

hajléktalan sátra egy pad mellett.

Fotó: Getty Images

Nagy Ernő és párja, Kovács Veronika, amikor meglátták a sátorban élő nő történetét, azonnal felajánlották segítségüket, és azt is meg szerették volna tudni, mi vezetett ahhoz, hogy erre a sorsra jutott.

Az idős nő beszámolója szerint egy hónapja él az áruházi parkolóban. Kezdetben csak egy széken aludt, majd két hete kapott egy sátrat, ahol éjszakára elbújhat. A helyi családsegítő központ pedig konzerveket és kekszeket adott az asszonynak.

Az idős nő nem szeretne idősotthonba menni, bármennyire is próbálják rábeszélni. Végül az a megállapodás született, hogy bérelni fognak számára egy kis lakást, és ott fog élni egyedül.

Az idős nőnek nincsenek élő rokonai, a férje rég meghalt. Volt egy szlovák személyi igazolványa, de arra a kérdésre, hogy mi történt vele, nem tudott válaszolni. A fiatal pár úgy döntött, segít neki megszerezni egy új személyi igazolványt, és átvállalják a gyorsított eljárás költségeit is.

Az RTL kapcsolatba lépett a Tescóval is. Közleményük szerint az áruház vezetője felvette a kapcsolatot az illetékes szervekkel, hogy együtt mielőbb találjanak megoldást az asszony lakhatási helyzetére.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top