nlc.hu
Aktuális

A Budapest Bike Maffia rendelője hajléktalan nők számára

Csodálatos nőgyógyászati rendelőt nyitott hajléktalanoknak a Budapest Bike Maffia

A bútorok és a gépek már érkeznek, de már most lenyűgöző a látvány.

Miután megkérdezték követőiket, nyissanak-e nőgyógyászati rendelőt hajléktalanoknak, és a követők (természetesen) az igenre szavaztak, a Budapest Bike Maffia be is tartotta a vállalást: a hozzájuk érkezett adományokból megnyitott a helyiség a A Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei (BMSZKI) részeként. A bútorokra és a gépekre még várni kell, de hamarosan érkeznek azok is, addig is feltöltöttek egy csomó képet a már kész helyiségekről.

Azért hozták létre a BMSZKI-val közösen a nőgyógyászati rendelőt, amit hajléktalan és rászoruló nők vehetnek igénybe, hogy végre azok is eljuthassanak az orvoshoz, akik eddig a lehetőség hiánya miatt, esetleg a megaláztatástól félve nem mehettek nőgyógyászati rendelésre – írják a projekt honlapján.

Budapest Bike Maffia, nőgyógyá

Forrás: Budapest Bike Maffia

„A rendelő kialakításához szükséges zuhanyzó, váró, vizsgáló, kézmosó és wc megépítése mellett előfinanszírozandó az első hathavi működés is, hogy a rendelő megkapja a működési engedélyt, majd a bázisidőszak után a NEAK finanszírozza tovább. Addig is azonban biztosítanunk kell az orvos, a nővér és a szociális munkás tiszteletdíját, az orvosi eszközöket, a kézbe adható gyógyszereket stb.” A Bike Maffia biztos benne benne, „hogy ezalatt a hat hónap alatt egyértelművé válik: hiánypótló szolgáltatásról van szó, amelynek keretében nők százai részesülhetnek ellátásban: nőgyógyászati panaszaikat kivizsgálják, gyógyszereket kapnak a gyógyuláshoz és részt vehetnek méhnyakrákszűrésen is”.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top