nlc.hu
Család

Életben lehet a dzsungelben rekedt négy gyerek

Egy hónapja bolyong négy gyerek a kolumbiai dzsungelben egy repülőgépbaleset után

Több jel is arra mutat, hogy még életben vannak.
amazonas

Egy hónapja bolyonghat a dzsunegelben négy testvér, akik túléltek egy repülőbalesetet Kolumbiában – írta meg a 24.hu.

A legidősebb 13 éves, utána pedig egy 9 és egy 4 éves gyerek következett, a legfiatalabb pedig egy 11 hónapos csecsemő volt. Ők négyen túlélték azt a szerencsétlenséget, melynek következtében egy Cessna típusú repülőgép lezuhant a kolumbiai Caqueta tartomány sűrű dzsungelében.

A San Jose del Guaviarébe tartó gépen eredetileg hét ember utazott, amikor május elsején a repülő motorhiba miatt vészjelzést adott ki. A két felnőtt utas és a pilóta nem élte túl a kényszerleszállást, a holttestüket a repülőgépben találták meg május 16-án, a gyerekek azonban nem voltak ott.

A kolumbiai hadsereg katonái az önkéntes bennszülöttekkel együttműködve azóta hatalmas erőkkel keresi őket. Bár az ország államfője, Gustavo Petro május közepén a Twitter-oldalán május 17-én bejelentette, hogy megtalálták őket, nem sokkal később kiderült, hogy az elnököt is félretájékoztatták. 

Könnyű lenne azt feltételezni, hogy a kicsik meghaltak, de több jel is az ellenkezőjét támasztja alá. 

Pedro Sánchez, a kolumbiai különleges erők parancsnoka az El Pais című lapnak adott interjújában arról beszélt, onnan tudják, hogy a gyerekek élnek, hogy nem találták meg a holttestüket. A bomló testek szaga vonzaná az állatokat, ami a hatóságot is könnyen nyomra vezetné, de ez nem áll fent.

Emellett a kutatásban résztvevő csapatok az eddig bejárt 1400 kilométeres területen több olyan tárgyat is találtak, amit a gyerekek hagyhattak el: használt pelenkákat, hajgumit, telefontokot, és egy kisollót is. Emellett két helyen ágakból eszkábált menedéket és félig megevett gyümölcsöket fedeztek fel.

Pedro Sánchez közölte, a gyerekek életben vannak, amíg nem erősítik meg az ellenkezőjét. Akkor fejezik be a kutatást, ha a testvérek meglettek, vagy ha a józan ész már ezt diktálja. Azaz, ha olyan sok időt telik már el, amit reálisan nem élhetnek túl a dzsungelben, és minden apró szegletét felderítették a csapatok az esőerdőnek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top