nlc.hu
Család

Egy gyereknek sem lehet mobilja egy ír városban

Összefogtak a szülők egy ír kisvárosban, egy általános iskolásnak sem lehet mobilja

Így a gyerekek nem mondhatják, hogy „bezzeg a másiknak van".
Mobilt használó 6 éves

Az írországi Greystones városában a szülők összefogtak és bevezettek egy olyan szabályt, ami szerint a gyerekeknek középiskoláig nem lehet mobiljuk – számolt be a Guardian.

A lap szerint a körzet nyolc általános iskolájában működő szülői munkaközösségek egy úgynevezett „okostelefon-mentes kódexet” fogadtak el, egységes frontot képviselve a gyerekek lobbizása ellen.

„Ha mindenki ezt csinálja az egész iskolában, akkor nem érzed úgy, hogy te vagy a különc. Így sokkal könnyebb nemet mondani” – mondta egy anyuka a lapnak. „Minél tovább tudjuk megőrizni az ártatlanságukat, annál jobb.”

A szülők amiatt döntöttek a radikális intézkedés mellett, mert úgy vélték, hogy az okostelefonok fokozzák a gyerekek szorongását és felnőtteknek szóló tartalmakat érhetnek el rajtuk keresztül.

A ritka kollektív fellépés írország-szerte hasonló mozgalmakat indított el. Az ír egészségügyi miniszter, Stephen Donnelly pedig közleményben dícsérte a kezdeményezést és hozzátette: bízik abban, hogy Írország világelső lehet a gyermekek testi és lelki egészségen védelmében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top