nlc.hu
Család

Mobil kitiltása a játszótérről

Gyereknek és szülőnek is tilos mobilozni egy szicíliai játszótéren

Azt remélik, a szülők és a gyerekek is fel tudják így újra fedezni az élet értékeit.

A valós közösségi együttlét érdekében mind a gyerekek, mind a felnőttek számára megtiltották a mobiltelefon-használatot egy játszótéren az olaszországi Szicília szigetén – írja az MTI alaján a 24.hu.

A telefonokat tiltó tábla Balestrate település szülői egyesületének köszönhetően került fel hétfőn a játszótér bejáratára. Akik belépnek, azokat arra ösztönzik, hogy a bejáratnál kihelyezett szekrényekben helyezzék el készülékeiket.

Riccardo Vescovo, a projekt ötletgazdája szerint a közösségi média és az okostelefonok mellőzésével tudják az emberek igazán értékelni a minket körülvevő valóságot, és újra fel tudjuk fedezni az élet értékeit. Piera Testaverde, a balestratei szülői egyesület elnöke szerint a kezdeményezés egy nagyszerű újdonság a gyerekek és a szülők számára is. Mint megjegyezte: a gyerekek gondosan ügyelnek rá, hogy betartsák a szabályt, de a szülők is szófogadóak, hiszen egyrészt jó példát kell mutatni, másrészt jólesik néha kikapcsolódni.

A telefontilalmat bevezető szülői közösség elnöke szerint a szabály betartatása érdekében még néhány, régebbi időket idéző játékot is elhelyeztek a játszótéren, hogy a gyerekek akár a nagyszüleikkel is együtt játszhassanak. A Palermo közelében található Balestrate játszótere, amelyen egy nap több százan fordulnak meg, az első olyan köztér Olaszországban, ahol megtiltották az okostelefonok használatát.

Három éve egy angliai egyházi iskola is betiltotta az iskolában és az intézmény közvetlen környezetében a mobilozást. Nem csak a gyerekeknek, de a szüleiknek is tilos a kütyüzés.

kislány a virágágyásnál mobillal fotózik

Fotó: Unsplash

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top