nlc.hu
Család

Christian Lewis, vagyis Chris Walks the UK története

Mindent hátrahagyva egyedül indult egy többéves túrára, közben rátalált a boldogság

Nagyon jól sült el az újrakezdés Christian Lewis számára.

Christian Lewis évekig küzdött depresszióval és szorongással, amikor pedig lánya, akit egyedül nevelt, elköltözött otthonról, úgy döntött, mindent maga mögött hagy, és végiggyalogolja Nagy Britannia partvonalát, írja a 24.hu.

A volt ejtőernyős útját már a kezdetektől lehet követni a Facebookon, illetve Lewis létrehozott egy adománygyűjtő oldalt is az Ssafa nevű, veteránokat segítő alapítvány számára, mert ő maga is többször kérte a szervezet segítségét 2004-es leszerelése óta. Eddig több mint 320 ezer font (több mint 137 millió forint) adomány gyűlt össze. 

Christian Lewis

Fotó: Chris Walks the UK/Facebook

Lewis észak, vagyis Skócia irányába indult, de tett egy kis kitérőt Észak-Írországba, ahol válaszolt egy palackpostára, amit valaki több mint két évtizeddel korábban dobott a tengerbe. Aztán, mielőtt visszatért volna a skót partokra, úgy döntött, bejárja a Shetland-szigeteket, mely több mint háromszáz kisebb-nagyobb szigetből és zátonyból áll, melyek közül mindössze tizenhat lakott.

Lewis éppen a lakatlan, alig több mint egy négyzetkilométeres, Hildasay szigeten tartózkodott, amikor bejelentették a koronavírus-járvány miatti lezárásokat. Nem volt mit tenni, beköltözött a sziget egyetlen házába Jettel, a kutyával, ami még Észak-Írországban csatlakozott hozzá. És a csapat azóta még tovább bővült. A férfi a 365 lépcsőfokból álló Whaligoe lépcső mellett verte fel a sátrát, összefutott a 36 éves Kate Barronnal, aki londoni, tanári állását hátrahagyva épp új életet akart kezdeni.

Négy napot töltöttek együtt a vadonban, majd a nőnek el kellett utaznia Afganisztánba, de amikor hat héttel később visszatért Nagy-Britanniába, újra csatlakozott Lewishoz.  Nagyjából kilenc hónappal később rájöttek, hogy gyereket várnak. Kate a várandóssága 37. hetéig gyalogolt Chrissel. Barron és Lewis kisfia, Magnus tavaly májusban, a jurtában jött világra.

Pár hónappal később ismét nekivágnak az útnak, de kicsit kényelmesebb körülmények között, szereztek egy furgont.  Egy nap általában nyolc – tizenkét kilométert tesznek meg, és bizony el is jutottak az út utolsó szakaszához. Chris Lewis biztos benne, hogy nagyon el fog érzékenyülni, amikor célba érnek. Hogy utána milyen vár rájuk, azt egyelőre nem tudják, egy biztos, egyelőre nem fognak letelepedni és hétköznapi életet élni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top