nlc.hu
Család

Egy urnát találtak a vasútállomás csomagmegőrzőjében

Egy német vasútállomás csomagmegőrzőjében találták meg egy magyar bácsi hamvait

Egy 82 éves férfi hamvait találták meg a német városban található vasútállomás csomagmegőrzőjében. Az urnán szereplő felirat alapján megállapították, hogy Magyarországon történt a hamvasztás.

Regensburg vasútállomásának csomagmegőrzőjében találták meg egy 82 éves magyar bácsi hamvait – írja a Blikk

A főpályaudvar dolgozóinak feltűnt, hogy a szekrénysorban van egy fiók, amit senki sem látogat, így 47 nap után, azaz május 8-án felnyitották az ajtót.

Valószínű, hogy mindenre számítottak, kivéve arra, hogy egy urnát találnak majd a kisajtó mögött. Az urnán lévő felirat alapján megállapították, hogy Magyarországon hamvasztották el az elhunytat.

Thomas Dvorak, a szövetségi rendőrség kapitánya a Blikk megkeresésére elárulta, hogy az urna tulajdonosának kiléte egyelőre még nem ismert. Miután a dolgozók megpillantották, hogy mi rejlik a csomagmegőrzőben, rögtön értesítették a hatóságokat, akik biztosították a helyszínt, majd a városi krematóriumba szállították.

A regensburg-i vasútállomás

A regensburgi vasútállomás (Fotó: Getty Images)

A felirat azt is elárulta a nyomozóknak, hogy a férfi 2022 júliusában hunyt el, azonban annak ellenére, hogy elindították az eljárást, továbbra sem tudják, hogy élnek-e egyáltalán a hozzátartozói.

A szabályok értelmében, ha a hozzátartozók nem jelentkeznek, a város kénytelen lesz a helyi temetőben nyugalomra helyezni a férfi hamvait. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top