nlc.hu
Életmód

Hamvakkal teli urnát találtak egy vasútállomáson

Hamvakkal teli rejtélyes magyar urnát találtak egy német vasútállomáson

Egyelőre csak annyi derült ki, hogy az elhunytat Magyarországon hamvasztották, de azt nem tudni, hogyan került az urna Regensburgba.
A berlini Alexanderplatz állomáson az utasok csomagjainak tárolására szolgáló szekrények

Egy hamvakkal teli urna 47 napig állt a regensburgi főpályaudvar egyik csomagmegőrző szekrényében, hétfőn egy vasúti alkalmazott talált rá – vette észre a Mittelbayerische.de hírét az RTL.hu.

A hatóságok egyelőre nem derítették ki, ki helyezte el az urnát a szekrényben, de azt már tudják, hogy az elhunytat Magyarországon hamvasztották el. Úgy tudni, a férfi 2022 júliusában meghalt, és augusztusban hamvasztották.

Egyelőre sok a kérdés az ügyben, például hogyan került az urna Regensburgba, és miért egy szekrénybe tették. Most az a következő lépés, hogy megpróbálják felvenni a kapcsolatot a magyarországi krematóriummal.

Hogy az urnát eltemetik-e, arról még nem született döntés. A bajor temetkezési törvény szerint az urnát legkésőbb három hónappal a hamvasztás után kell eltemetni, de mivel az elhunytat külföldön hamvasztották el, más szabályok érvényesek. Az urnát jelenleg a regensburgi halottasházban őrzik.

(Kiemelt kép: Gregor Fischer/picture alliance via Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top