nlc.hu
Család

Határidőn túl vette az abortusztablettát, börtönbe kerülhet

Börtönbe kerülhet egy nő, mert a határidőn túl vette be az abortusztablettát

A határidőn túl vette be egy nő az abortusztablettát, ezért börtönbüntetésre ítélték. Az ügyészség úgy gondolja, hogy szándékosan hazudott arról, hogy hány hetes.

Huszonnyolc hónap börtönbüntetésre ítéltek egy nőt, aki a bíróságon bevallotta, hogy abortusztablettát vett be a törvényes határidőn túl – írja az rtl.hu a Guardian nyomán. 

A háromgyermekes édesanya a koronavírus-járvány idején jutott a gyógyszerekhez, amiket postai úton küldtek meg. A járvány miatt az orvosok személyes kontakt nélkül, egy távkonzultációt követően felírhattak az abortusz kiváltására szolgáló gyógyszereket. A gyógyszereket legfeljebb 10 hetes terhesség esetén írhatták fel.

A nő a 24. hétben szakította meg a terhességét, azonban a tárgyaláson azt is elmondta, hogy nem volt tisztában azzal, hány hetes is valójában, mivel a karantén miatt nem tudott elmenni a vizsgálatra. 

Egy kismama a kezében tartja a születendő gyermeke kiscipőjétAz ügyészség úgy gondolja, hogy a nő szándékosan tévesztette meg az orvosi szolgálatot azért, hogy a gyógyszerekhez jusson. Később azt is megállapították, hogy az abortusz időpontjában 32-34 hetes volt. 

A nő az abortusz elvégzése után azonnal felhívta a mentőket, akik kórházba szállították. A nő védelme elmondta, hogy továbbra is szüksége van a mentális egészségügyi szolgálatok segítségére. Hozzátette, hogy az édesanya azt mondta, soha nem fog tudni megbocsátani magának. Ennek tudatában 2023 áprilisában küldtek enyhítési kérelmet a bírónak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top