nlc.hu
Család

Kitiltották az esküvőről az autista fiút

Kiakadt az anya, mert nem viheti az autista fiát a bátyja esküvőjére

Nem gyerekmentes esküvő volt, más gyerekeket sok szeretettel vártak.

Egy édesanya a Mumsnet oldalon fakadt ki, amiért csúnyán elbántak vele egy esküvőn. Az eseményre a bátyja miatt hivatalos, ugyanis ő lesz a férj. A háromgyerekes családanyára koszorúslányként is számítanak, ráadásul a három kamasz gyereke közül kettő szintén szerepel a meghívottak listáján. Egy viszont nem: a fia, aki autista – derül ki a Metro cikkéből.

Esküvő

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Amikor erre a sértett édesanya rákérdezett, azt a választ kapta, hogy jöhet ő is, de csak a ceremónia és az étkezés után, vagyis a buli hangosabb, esti részére várják „szeretettel”. A dologban leginkább az bántja, hogy a testvére a döntés előtt egyáltalán nem konzultált vele, nem említette, hogy lennének aggályai. Mivel nem igazán ismeri jól a fiút, így fogalma sem lehet arról, mi tesz jót neki és mi nem. És a nő szerint a bátyja úgy látja, hogy a döntésével semmi rosszat nem tett.

A fiam pont este nem érezné jól magát ott, hiszen nem bírja a hangos zenét, és a hangos, vélhetően ittas embereket

– magyarázta.

Nagyon sérti, hogy a testvére ilyen döntést hozott, és a kommentelők szinte egy emberként álltak mellé. Volt, aki azt javasolta, hogy szimplán csak ignorálja a bátyja kérését és vigye magával a fiút, de volt, aki azt mondta, hogy őt egy ilyen meghívás annyira sértené, hogy ezek után biztosan nem venne részt az eseményen.

Alison Rios esküvőszervező szerint a gyerekektávol tartása az esküvőkről mindig egy kényes téma, de még ennél is kényesebb, ha kifejezetten egy gyerekre vonatkozik a tiltás. Szerinte ilyenkor a legcélszerűbb a kommunikáció: az emberek többnyire találnak mindenkinek megfelelő megoldást, ha elkezdenek beszélgetni egymással.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top