nlc.hu
Család

Titkolta a barátja előtt, hogy nem szedi a tablettákat

A barátja tudta nélkül hagyta abba a fogamzásgátló tabletták szedését

A barátja megkérdezése nélkül hagyta el egy nő a fogamzásgátló tabletták szedését. Azzal érvelt, hogy már régóta együtt vannak, így biztos nem bánta volna.

Megosztó véleményeket váltott ki az emberekből egy nő, miután megosztotta az emberekkel hogyan veszett össze az egyik barátnőjével. A vita kiváltó oka az volt, hogy a nő pár ital után bevallotta tettét, miszerint abbahagyta a fogamzásgátló tabletta szedését. Ez még önmagában nem is jelentene gondot, azonban mindezt a párja tudta nélkül tette. 

A párjával hat éve tart a kapcsolatuk, ezért elmondása alapján azt gondolta, hogy a barátja nem bánná, ha véletlenül teherbe esne. 

A nő azt hozta fel mentségnek, hogy a párjával már korábban beszéltek a gyermekvállalásról, de megegyeztek, hogy csak akkor lehet esedékes a dolog, ha megfelelő anyagi helyzetben lesznek. Úgy gondolta, hogy az élettársa biztosan nemet mondott volna a dologra, ezért inkább eltitkolta előle – írja a Mirror.

Az én véleményem az, hogy valójában egyáltalán nem akar gyereket, ezért számos halogató taktikát alkalmazott az elmúlt években, ez katasztrófa

– írta.

A történtet elsősorban azért osztotta meg, hogy kikérje a többi felhasználó véleményét arról, hogy vajon kapcsolatuk tartós lesz-e.

Többen is rámutattak arra, hogy habár a fogamzásgátlásról való hazudozás még nem illegális, rendkívül erkölcstelen, továbbá a szándékos megtévesztés egy formája.

Az Amerikai Egyesült Államokban például az óvszereltávolítás nemi erőszaknak minősül.

Fogamzásgátló tabletta egy nő kezében

Fogamzásgátló tabletta egy nő kezében (Fotó: Getty Images)

Ha hosszútávú, elkötelezett kapcsolatban élnek, és mindketten kölcsönösen megállapodnak a fogamzásgátlás egy formájáról, akkor az, hogy a nő ezt szó nélkül eltávolítja, szerintem gyakorlatilag bűncselekmény – írta az egyik kommentelő.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top