nlc.hu
Család

Itt a nyállal működő terhességi teszt!

Az Egyesült Királyságban bevezetik a nyállal működő terhességi tesztet

Rettegjetek, pisilős tesztek! Az új terhességi tesztre elég egy kis nyálat ráfolyatni, és jön is az eredmény.

Az Abingdon Health cég találmánya a Covid teszteknél is használt, nyálminta alapján történő tesztelést használja, és a cég állítása szerint találmányuk, a Salistick 97%-os pontossággal mutatja ki a várandósságot. A cég úgy hiszi, hogy a nyálat használó módszerük egyszerűbb és kényelmesebb, mint a vizelettel működő elődeik, így azt remélik, hogy lesz igény a termékükre – írja az India Times.

Ez a teszt lehetővé teszi, hogy bármikor, bárhol elvégezzük a folyamatot, és ebben a formában könnyebben meg tudjuk mutatni a partnerünknek

– vallja a vezérigazgató, Chris Yates.

Salistick

Fotó a Salistick reklámkampányából

A tesztet első körben Írországban és az Egyesült Királyságban vezetik be, de már ez is jókora piac. Csak az Egyesült Királyságban tavaly 22,5 millió terhességi tesztet adtak el. A cég terméktesztjei azt mutatják, hogy a Salistick megbízhatósága nagyon hasonló a hagyományos terhességi tesztekéhez: a termék a nyálminta adása után 15 perccel mutat eredményt, és akár egy nappal egy elmaradt havi vérzés után képes a terhesség kimutatására. A cég már engedélyt szerzett rá, hogy a termékét bevezesse az Európai Unió és az Egyesült Államok piacain, így vélhetően nekünk sem kell rá sokat várnunk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top