nlc.hu
Család

Atomhulladék-tárolóhoz dörgölőzött a várandós nő

Radioaktív hulladéktárolóhoz dörgölte a pocakját a várandós kismama, hogy bizonyítsa a technológia ártalmatlanságát

Egy radioaktív anyagokkal teli konténerhez dörgölte a pocakját a várandós Madison Hilly, mert így akarja bizonyítani, hogy mennyire ártalmatlan és biztonságos ez a megosztó technológia.
Madison Hilly

Az amerikai Madison Hilly 27 éves és tagja egy olyan csoportnak, akik azért kampányolnak, hogy az Egyesült Államokban 2050-re atomerőművek segítségével állítsák elő a felhasznált energia 50 százalékát. Úgy vélik az atomenergia mindennél biztonságosabb és a megfelelő biztonsági előírások mellett egyáltalán nem balesetveszélyes.

Madison egy Idaho állambeli létesítményt látogatott meg, ahol saját magán és magzatán kívánta bemutatni, milyen biztonságos az atomenergia – írja az RTL.

Hilly szerint a legtöbb ember nem igazán tudja, mi fán terem az atomenergia és hogyan néz ki. A Simpson család miatt sokan máig élénkzöld folyadékként képzelik el a radioaktív hulladékot, amit szivárgó fémhordókban tárolnak. Persze azt Madison is hozzáteszi, hogy nem megfelelő tárolás esetén a radioaktív hulladék veszélyes, a várandók kismamák esetében pedig nemcsak ők, hanem a magzatuk is veszélynek van kitéve, de szerinte az előírt és korszerű tárolók garantálják a biztonságot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top