nlc.hu
Család

Apósék miatti dilemma a repülőjegyekkel

„Szúrjak ki a gyerekekkel, hogy apósoméknak jó legyen?” – Családi dilemma lett a közös repülésből

Az anya kellemetlenül érezné magát, ha apósáék turistaosztályon repülnének, a férje ezért előállt egy ötlettel. A kommentelők azonban nem voltak ennyire megértőek.
Egy utasszállító repülőgép utastere

Komoly családi dilemmát kell megoldania egy édesanyának, akinek az apósa és az anyósa úgy döntött, csatlakoznak a családi nyaraláshoz. Ez már önmagában gond lehet, ha megőrülünk a párunk családtagjaitól, de az anyát első körben a repülőjegyek leosztása aggasztotta.

Elmesélte, hogy neki, a férjének, valamint a 10 és 11 éves gyereküknek a első osztályra váltottak repülőjegyeket. Idős apósáék viszont csak turistaosztályú jegyeket engedhettek meg maguknak.

Szörnyen érzem magam, hogy a 70-es éveikben járó apósomék a gép hátsó részében ülnek majd, míg az én drága férjem, a gyerekek és én nagy ülésekben utazunk majd

– osztotta meg a nő az aggodalmait.

Férje azt javasolta, hogy a két gyerek helyét cseréljék el a nagyszülőkével, és a gyerekek turistaosztályon utazzanak. Igaz, hogy nyolc óra a repülőút, de szerinte nem lesz bajuk, és ha bármi történne, ők is ott vannak a gépen, nem túl messze tőlük. A feleség azonban úgy gondolja, hogy legalább az egyiküknek a gyerekekkel kellene lennie.

Végül feltette a nagy kérdést:

cseréljék-e el a jegyeket, hogy apósáék első osztályon repülhessenek, a gyerekek pedig átülnek a turistaosztályra.

A problémát megosztva a kommentelők nem voltak ennyire megértőek. „Az apósodék később csatlakoztak az utazáshoz. Ha első osztályon akarnak utazni veletek, akkor azt nekik kellett volna lefoglalniuk” – írta határozottan az egyik hozzászóló. Egy másik hasonlóan vélekedett: „Nem szívatnám a gyerekeimet, hogy az apósomék jobb helyen ülhessenek. Ha ez probléma nekik, dönthettek volna úgy, hogy többet költenek a jegyre.” Volt, aki azt tanácsolta, hogy a szülők semmiképpen ne hagyják egyedül a gyerekeket, mert ha megijednek vagy bármi vészhelyzet lenne, akkor jobb mellettük lenni.

Te hogy oldanád meg a helyzetet?

(Daily Mail)

(Kiemelt kép: Unsplash)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top