nlc.hu
Család

Huszonéves kora óta minden évtizedben szült

50 évesen, egyedülállóként szülte meg az ötödik gyerekét

Öt gyermeke közül négy spermadonor segtségével fogant, az utolsót 50 éves korában hozta világra.

„27 éves voltam, amikor megszületett az első fiam, Corey, és 36, amikor megszületett a második, Luke. 40 éves korom óta három lányom született: Lila 40, Maya 45, Freya pedig 50 éves koromban” – meséli az 52 éves Kate Skelton.

Az első fia nem tervezett várandósság volt, ám néhány évvel később úgy érezte, szeretne még gyerekeket. Mivel egyedülálló volt, úgy döntött, spermadonor segítségével esik teherbe. Második fia és a további három gyermeke is ilyen módon fogant és egyedül nevelte, neveli őket.

„Bár mindig azt képzeltem, hogy szerető kapcsolatban szülök gyerekeket, sok párt láttam szétmenni. A gyerekeim nem egy összeomlott családból származnak, csak én és ők vagyunk és nem hiszem, hogy jobban jártam volna, ha egy partnerrel nevelném őket.”

Várandós nő

Illusztráció: Getty Images

A nő párhuzamot érez saját maga és Naomi Campbell között, aki a közelmúltban, 53 évesen lett másodszor is anya. Ahogy őt, úgy Kate-et is sokan elítélik a kora miatt és azért is, mert egyedülállóként vállalt gyermekeket.

„Ami különösen idegesít, az a társadalom kettős mércéje és képmutatása, amikor arról van szó, hogy a férfiak idősebb korukban válnak apává. A nőket túl öregnek, önzőnek és gyermekeik számára zavarba ejtőnek ítélik, a férfiakat viszont nem” – jegyezte meg Kate, hozzátéve, hogy 50 évesen sokkal könnyebbnek találja a gyereknevelést, mint a húszas éveiben, mivel sajt bevallása szerint most magabiztosabb, bölcsebb, lazább és türelmesebb.

„Nekem csak a gyerekeim számítanak, és nem érdekli őket, hány éves vagyok – csak egy anyukát látnak, akit szeretnek, és aki viszontszereti őket.”

Kate megjegyezte azt is: biztos abban, hogy Naomi Campbell is nagyon szereti és csodálatosan gondozza mindkét gyermekét. 

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top