nlc.hu
Család

Négyen meghaltak a boatjumping nevű TikTok-trend miatt

„Kitörték a nyakukat vagy megfulladtak” – Már legalább négy halálos áldozata van az életveszélyes TikTok-trendnek

Nem jó ötlet a száguldó hajóról a vízbe ugrálni, pár hónap alatt már többen meghaltak emiatt.
Motorcsónak a tengeren a lemenő nap fényében

Legalább négy ember – köztük egy apa – meghalt az elmúlt hónapokban, mert részt vettek új és halálos TikTok-kihívásban – közölték az alabamai hatóságok.

Jim Dennis százados, a Childersburgi Mentőegység munkatársa azt mondta: a kihívásban részt vevő emberek száguldó hajók hátuljáról ugrottak vagy olykor szaltóztak a vízbe, majd a hajó által keltett hullámtérben kitörték a nyakukat vagy megfulladtak. A csónak nagy sebessége miatt ilyenkor ahhoz hasonló a vízbe csapódni, mintha valaki betonra ugrana. 

Dennis szerint a boatjumping nevű életveszélyes trend már az elmúlt években is problémát jelentett, de idén igazán elhatalmasodott. „Egyszerűen csak ne csináld – figyelmeztetett a százados. – Nem éri meg, hogy elveszítsd az életedet!”

Nem ez az első emberéleteket követelő TikTok-kihívás, nemrégiben egy cikkben gyűjtöttük össze az utóbbi idők legveszélyesebb TikTok-trendjeit.

(New York Post)

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Unsplash)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top