nlc.hu
Család

Elsie 105 éve él ugyanabban a házban

„105 éve élek ugyanabban a házban” – Elsie megfogadta, hogy soha nem költözik el

Elsie Allcock 105 éve él ugyanabban a házban: átélte az első és a második világháborút, egy koronavírus-járványt, és egész életében csak egyszer hagyta el hosszabb időre a szeretett otthonát.
Elsie Allcock

Az idős asszony, aki maga is 105 éves, jelenleg 76 éves fiával, Raymonddal él a házban. Elsie még mindig aktív, szívesen kertészkedik, kirakós játékokkal és szókereső feladatokkal múlatja az időt.

Történetét már milliók látták és osztották meg a közösségi médiában.

A ház, amit sosem hagyott el

Elsie Allcock 1918-ban, az első világháború végén született a nottinghamshire-i Huthwaite-ban található kétszobás sorházban, és azóta sem hagyta el azt. Most fiával, Raymonddal osztozik az otthonon, nem használnak netet és mobiltelefont, ellenben Elsie mindig tart egy portörlőt a zsebében, mivel úgy véli, hogy hosszú életét annak köszönheti, hogy sosem lustálkodott. 

A ma már többszörös dédnagymama 1941-ben ment férjhez Bill Allcockhoz, majd 1960-ban, apja halála után mindössze 250 fontért (alig 110 ezer forint) megvásárolta a szerény, két hálószobás sorházi házat. Elsie a  The Sunnak korábban azt nyilatkozva, hogy mivel nem volt 250 fontjuk, ezért elment a tanácshoz és kölcsönt kért.

Ők beleegyeztek, és a ház a miénk lett

– mondta az asszony.

„Megtartottuk a külső vécét – még mindig működik. Nagyon kevés dolog változott az idők során. Nem lettem volna máshol boldog” – mesélt a házban töltött évekről, és azt is hozzátette, hogy  annyira ismeri a házat, hogy „sötétben is el tudna benne igazodni”. A ház most 75 000 fontot (32 millió forint)  ér, de számára felbecsülhetetlen értékű.

Elsie-nek és Billnek két fia, hat unokája és 36 dédunokája lett. Egykori szerelme 1995-ben halt meg rákban, 55 év boldog házasság után. Ekkoriban költözött hozzájuk a fiuk, Raymond, a négygyermekes elvált apuka. A férfi azért érkezett a házba, hogy segítsen az édesapja ápolásában.

Egy egy hónapos kórházi tartózkodástól eltekintve, amikor egy sajnálatos méheltávolításon esett át, soha nem hagyta el az otthonát.

Köszöni, jól van

Az idős asszony az évtizedek során látta a környék változásait, emlékszik, hogy egykor 30 üzlet és 11 kocsma volt a főutcán, de azt mondja, ma már csak pár maradt belőlük. Elsie szerint mindent lebontottak és házakat építettek rá, és nagyon hiányolja az utcájuk végén lévő közös kerteket, amelyeket parkolóvá alakítottak át.

Raymond, aki kőművesként dolgozott, mielőtt nyugdíjba vonult, azt mondta, hogy kevés dolga, kikapcsolódási lehetősége van az idős embereknek a környéken.

A pár megpróbál ez ellen tenni, sokat társasjátékoznak és szívesen ápolják a hátsó kertben lévő cserepes növényeiket. A férfi olykor horgászni megy, és mielőtt elindul, készít Elsie-nek egy csésze teát.

A család június 28-án 50 vendéggel ünnepelte Elsie 105. születésnapját, sőt, az idős asszony még Károly királytól is kapott üdvözlőlapot. A kétgyermekes anyuka, akinek hat unokája és 30 dédunokája van, azt mondja, hogy hosszú életét annak köszönheti, hogy nem ült tétlenül, azt üzeni a fiataloknak, ők se tegyék ezt, hanem menjenek dolgozni.

(Via: 1,2)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top