nlc.hu
Család

Katalin hercegné új címei

III. Károly új címet adott Katalin hercegnének

Megható gesztust tett Katalin apósa. A király láthatóan nagyon figyel arra, hogy megbecsülje menye hűségét.

„Őfelsége örömmel jelenti be, hogy további katonai kinevezéseket adott a királyi család dolgozó tagjainak” – áll a palota közleményében. „Az új kinevezések továbbra is tükrözik a fegyveres erők és a királyi család közötti szoros kapcsolatot.” A kinevezések a királyi család alábbi tagjait érintik:

  • Vilmos herceg
  • Kamilla királyné
  • Katalin hercegné
  • Eduárd, Edinburgh hercege
  • Zsófia, Edinburgh hercegnéje
  • Anna királyi hercegnő
  • Richárd Gloucester hercege és Brigitte hercegné
Katalin hercegné, Vilmos herceg

Katalin hercegné, Vilmos herceg (Fotó: Profimedia)

Katalin lett a  Egyesült Királyság Királyi Haditengerészetének, haditengerészeti repülési komponensének a főparancsnoka, főezredese lett a Queen’s Dragoon Guard  és tiszteletbeli királyi légiparancsnoka a brit Királyi Légierő Coningsby állomásának.

Az utolsó poszt kifejezetten megható lehet Katalin számára, aki a hírek szerint azért is kapta meg azt a címet, mivel nagyapja, Peter Middleton a Királyi Légierő pilótája volt, a II. világháborúban is szolgált. Ráadásul Fülöp herceggel repült, annak két hónapos dél-amerikai útján 1962-ben.

Fülöp herceg és Peter Middleton

Fülöp herceg és Peter Middleton 1962-ben (Fotó: PA Images via Getty Images)

Vilmos is három további címet kapott, többek között ő lett a brit Királyi Légierő tiszteletbeli királyi légiparancsnoka annak a támaszpontnak, ahol éveken keresztül szolgált, mint a kutató és mentési alakulat helikopterpilótája.

Eközben száműzték Harry herceget és Meghant a királyi elit klubból.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top