nlc.hu
TV-sztárok

Harry herceg "királyi fenség" címe

Száműzték Harry herceget és Meghant az elit klubból

Vége az aranyéletnek? Arról nincs szó, de az biztos, hogy nem használhatják a címeiket Hollywoodban.

Harry herceg és a 42. születésnapját ünneplő felesége három évvel ezelőtt hagyták ott a királyi családot és költöztek az Egyesült Államokba. Ennek ellenére Harry Sussex hercege, míg felesége, Meghan Sussex hercegnéje maradt.

II. Erzsébet közleményében akkor azt mondta: „Harry és  Meghan nem használhatják tovább a »királyi fenség«, vagyis a Her/His Royal Highness címeiket, miután lemondtak a királyi ranggal járó feladatokról, és kiváltságokról is.”

III. Károly az eddigi rendszeren annyiban változtatott, hogy trónra kerülése után bejelentette, hogy unokái: Archie és Lilibet is herceg és hercegnő rangot kap.

Bár Meghan neve mellől már 2020-ban eltávolították a „királyi fenség” címet a királyi család hivatalos oldalán, Harry herceg esetében erre csak most, 2023 augusztusában került sor. A Palota döntése érthető, hiszen ezek a címek nem azért járnak, hogy valaki a hollywoodi munkákra jelentkezzen vele.

Azonban a pletykákkal ellentétben a weboldalról NEM törölték Meghan Markle adatait. Mivel önálló „névjegy” csak azon családtagoknak van, akik dolgozó tagjai a családnak, így Meghan korábbi jótékonysági ügyei átkerültek a „jótékonysági munka”  gyűjtőoldalra. De meghagyták a hercegné életrajzát, karrierjét és minden egyebet, ami eddig is elérhető volt.

 „A weboldalt rendszeresen frissítik, hogy tükrözze a királyi család tagjainak munkáját” – kommentálta a híreket a Buckingham-palota.

Vagyis: Harry továbbra is herceg, Meghan pedig hercegné, és a gyerekeik is megkapták a rangokat. De a „királyi fensége” titulusukat már a palota is eltávolította.

A királyi család tagjainak listáján továbbra is megtalálható Harry és Meghan, de megelőzik őket azok, akik nem mondtak le a kötelezettségekről.

Királyi család dolgozó tagjai

A királyi család dolgozó tagjai (fotó: royal.uk)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top