nlc.hu
Sztárok

Meghan Markle apja és testvérei

„A királyi családot és minket is belöktek a busz alá” – így él most Meghan Markle családja

Sokan emlékeznek rá, hogyan állt Meghan Markle anyja magányosan az esküvőn. A színésznő családjából ő volt az egyetlen (ténylegesen!), aki ott volt a szertartáson és az azt követő lakodalmon. Így hát a menyasszony vendégei leginkább celebek és barátok voltak. Mi történt az esküvő előtt, és rendeződött-e Meghan és a családja kapcsolata azóta?

Harry herceg feleségének két testvére van: Thomas Markle Jr., és Samantha Markle. Édesapja, Thomas Markle és anyja, Doria 1987-ben vált el, amikor Meghan hatéves volt.

Arról, hogy Thomas  nem vett részt a lánya esküvőjén, több történet is kering. Az tény, hogy az esküvő előtt a férfi pénzt fogadott el egy laptól, hogy képek készülhessenek róla. A fotókon ő látható, ahogyan sportol, méretet vesznek tőle az öltönyéhez, és egy Angliáról szóló könyvet olvas. A brit sajtó hamar kiszagolta, hogy Meghan apja pénzért pózolt, és le is közölték ezt az infót.

Mi történt az esküvő előtt…

Az apa

Meghan és Harry a Netflixre készített dokumentumsorozatban azt állította, hogy a fent említett pont volt az, amikor gépet akartak küldeni a nő apjáért, és azonnal átutaztatni Londonba. Meghan úgy fogalmazott, hogy az apja nem élt ezzel a lehetőséggel, és többet nem is válaszolt a megkereséseire. Majd a TMZ oldal munkatársainak a férfi kijelentette, hogy nem megy el a lánya esküvőjére. A keszekusza történet szerint Thomas Markle telefonját feltörték, és a nagy izgalmak miatt került kórházba az esküvő előtt. „Sajnálatos módon az apám nem lesz jelen az esküvőmön. Mindig törődtem vele, és remélem, megkapja azt a lehetőséget, hogy most az egészségére fókuszáljon. Köszönöm mindenkinek a támogató üzeneteket” – állt Meghan Markle közleményében, amit pár nappal a ceremónia előtt adtak ki. Végül Harry apja, III. Károly kísérte a nőt az oltárhoz.

III. Károly király és Meghan Markle

III. Károly király és Meghan Markle az esküvőn (Fotó: Profimedia)

A testvérek

Samantha és Thomas Jr. a hercegné féltestvérei. Mindketten már az esküvő előtt nyilatkoztak a sajtónak, hangot adva nemtetszésüknek, azt illetően, hogy nem kaptak meghívót. Thomas Jr. egy nyílt levelet is írt Harry hercegnek, melyben figyelmeztette, hogy Meghan öntelt és felszínes nő. „Nem értem, miért nem látod ezt. Még nincs késő lemondani az esküvőt. Egyértelmű, hogy nem ő a megfelelő személy számodra” – írta, de hozzátette azt is, hogy Meghan és Harry esküvője lesz a legnagyobb hiba a királyi esküvők történetében.

Meghan-nap az nlc-n

Augusztus 4-én ünnepli 42. születésnapját Meghan Markle. Harry herceg feleségét sokan szeretik és rengetegen bírálják, az azonban elvitathatatlan, hogy mindig forr körülötte a levegő. Az nlc-n ma több cikk is Meghannal foglalkozik, olvashatsz a családjáról, a hercegnéi stílusváltásról és összecsapnak a Meghan-utálók azokkal, akik nem akadnak ki Sussex hercegnéje kapcsán.

 

Ezt követően Meghan barátai a People magazinnak úgy fogalmaztak, hogy a nő döntése az esküvői vendégeket illetően érthető, mivel nem tartja a kapcsolatot a féltestvéreivel. „Alig-alig beszéltek. Mire Meghan megszületett, ők már nem éltek az apjukkal” – magyarázták.

De volt egyetlen személy, akivel a színésznő tartotta a kapcsolatot, ő pedig nem volt más, mint Samantha lánya: Ashleigh. A korábban említett dokusorozatban a hercegné úgy fogalmazott, hogy Ashleigh és ő nagyon közel álltak egymáshoz, és meg akarta hívni a ceremóniára. Elmondása szerint a palota kérése volt, hogy az unokahúga ne kapjon meghívót, mivel a lány családja korábban végighaknizta a médiát Meghan életének részleteivel. Ashleigh tudomásul vette a döntést, de nagyon fájt neki. Azonban mióta nénikéje az Egyesült Államokban él, ismét tartják a kapcsolatot.

Meghan Markle anyja, Doria

Meghan Markle anyja, Doria az esküvőn (fotó: Profimedia)

Mi történt az esküvő után…

Meghan az elmúlt években saját podcast-csatornát indított, 6 részes dokumentumsorozatban szerepelt és interjúkat adott nagyobb tévécsatornáknak és magazinoknak. Ezekben bár nagyrészt a királyi családban töltött sanyarú sorsáról beszélt, azért a saját famíliája is szóba került. Így borítékolható volt, hogy testvérei és apja reagál majd a feléjük intézett támadásra.

„A lányom szeretett engem, hősként tekintett rám. Aztán hirtelen eldobott.”

A család az ausztrál 7NEWS Spotlight tévéműsort választotta arra, hogy a saját álláspontjukat bemutassák. Abban mindhárman egyetértettek, hogy Meghan azért dobta el őket, mert nem elég jók ahhoz, hogy egy hercegnét képviseljenek. „Szögezzük le, hogy szerintem a testvérem még mindig egy pincérnő lenne, ha apánk, aki korábban a filmesvilágban dolgozott, nem járt volna közben az érdekében” – fogalmazta meg a kemény szavakat Samantha, aki szerint Harry és Meghan kapcsolata láthatóan mérgező. A család elkeseredett tagjai több olyan – eddig nem látott – felvételt is megmutattak a riporternek, amelyek azt mutatják, hogy Meghan igenis közel állt a féltestvéreihez és az apjához.

Thomas Markle és Meghan Markle
Megnézem
Összes kép (6)

Az agyvérzésen átesett, láthatóan rossz egészségügyi állapotban lévő Thomas Markle az interjú alatt is csak nehezen tudott beszélni, és bot segítségével tudott járni. „Azt kívánom, bárcsak leülhetnénk egymással és megbeszélhetnénk mindazt, amire máshogyan emlékezünk, ami elszakít minket egymástól… A lányom szeretett engem. Hősként tekintett rám kislányként, aztán hirtelen eldobott” – mondta a férfi.

A Markle család szerint Harry hercegnek látnia kellene, hogy milyen fontos a család, hiszen azok jelentik a támaszt. „De ő még mindig egy kisfiú, aki elveszett és irányítható” – állították.

„Úgy fogalmazott, mintha meghaltam volna”

Samantha azt mondta, ma már nem bánja, hogy nem hívták meg az esküvőre, ugyanakkor azt igen, hogy még az apjuk sem volt szívesen látott vendég Windsorban. „Ott volt George Clooney, igaz, később azt nyilatkozta, hogy korábban soha nem találkozott a herceggel vagy a húgommal.”

Amal Clooney és George Clooney

Amal Clooney és George Clooney a királyi esküvőn (Fotó: Profimedia)

„Nagy veszteség számomra, hogy elveszítettem az apámat” – mondta Meghan Markle 2021-ben, az Oprah-nak adott interjúban. „Elveszített, mert ő így akarta. Négy éve nem hívott fel. Akkor sem, amikor stroke-om lett” – kontrázott az apja.

Meghan azt is mondta egy korábbi beszélgetésben, hogy egykeként nőtt fel, és azt kívánja, bárcsak lennének testvérei. „Lenne kikkel megosztanom a várandósságaim örömét, a gyermekeim növekedését” – folytatta. Féltestvérei erre a kijelentésre úgy reagáltak, hogy számukra ez már csak egy újabb strigula volt azon a képzeletbeli falon, ahová Meghan hazugságait jegyzik. „Nem ez lepett meg minket, hanem az, hogy állandóan azt nyomatékosította, elvesztette az apját. Nem ez történt, hanem szándékosan elszigetelődött tőle” – mondta el véleményét Samantha és Thomas Jr.

A család nem tudott szó nélkül elmenni amellett a tény mellett sem, hogy Harry herceg úgy fogalmazott a könyvében, hogy a feleségének „mély gyásszal” kellett megbirkózni az apja miatt. „Úgy beszélt rólam, mintha meghaltam volna… Amikor a lapok olyan megalázó cikkeket közöltek rólam, hogy alkoholista vagyok, vagy lecsúszott, vagy rosszul öltözött… Meghan számára ott lett volna a lehetőség, hogy hallassa a hangját és megvédjen, de ez nem vált volna a javára, hiszen így ő maradhatott az áldozat.”

„Muszáj volt hallatnom a hangomat”

Meghan apja ugyanakkor nem cáfolta, hogy pénzért készülhettek róla képek, amelyeken készül az esküvőre edzéssel és ruhavásárlással. „Ezeket mélyen megbántam. Ő egy ötoldalas levelet írt nekem, aminek bizonyos részeit odaadtam a Daily Mail napilapnak” – ismerte be Thomas Markle, hozzátéve, hogy azért tette mindezt, mert az amerikai People magazinban a megelőző napokban egy olyan cikk jelent meg, amelyben Meghan hat barátja árult el családi titkokat. „Valahol muszáj volt elmondanom a saját verziómat. Nem volt hangom. Az a levél tele volt sértéssel, és átkozódással.”

Thomas Markle, Thomas Markle Jr. és Samantha

Thomas Markle, Thomas Markle Jr. és Samantha 2023-ban (Fotó: Profimedia)

A Markle család szerint Harry és Meghan pontosan ugyanazt tették a királyi családdal, amit velük. „Mindenkit belökött a busz alá, zsíros pénzeket beszedve az interjúkért. Akkor ki itt az aranyásó? Mi, vagy ők?” – véleményezte húga viselkedését Samantha.

Ezekkel együtt is, a láthatóan egyre betegebb Thomas Markle nagyon szeretne még egyszer találkozni a lányával. „Látom a lapokban megjelent néhány fotót az unokáimról. Örökölték a szemeimet, az orromat… Ha egyetlen lehetőségem lenne még beszélni a lányommal, megkérdezném tőle, hogy hogyan tudjuk ezt helyrehozni. Nyitott vagyok bármilyen kedves beszélgetésre…”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top