nlc.hu
Család
2700 forinttal nő az otthonápolás alapdíja

Otthonápolás: 2700 forinttal emelik a tartósan beteg családtagjukat otthon ápolók alapdíját

Jövő januártól összesen hat százalékkal emelik az ápolási díj alapösszegét – közölte a Belügyminisztérium az RTL Híradóval.

Akik nem a tartósan beteg gyermeküket, hanem más hozzátartozójukat ápolják otthon, a beteg állapotától függően legfeljebb havi bruttó 82 ezer forintot kapnak, de van, aki csak 45 ezret.

Ez a legalacsonyabb összeg emelkedik az év elejétől bruttó 2700 forinttal.

Otthonápolási díj

(Fotó: Getty Images)

Hazánkban jelenleg több mint harmincezer ember gondozza otthon tartósan beteg családtagját. Ők évek óta küzdenek azért, hogy a kormány ismerje el: ez is ugyanolyan munka, mint a többi, és emelje meg az ápolási díj összegét. Eddig annyit sikerült elérniük, hogy a gyereküket otthon gondozók már a minimálbérnek megfelelő összeget kapják – írja a 24.hu.

Eddig már több mint tizennyolcezer ember írta alá azt a petíciót, amit azért indítottak, hogy ne csak a gyermeküket ápolók kaphassanak legalább minimálbért, hanem azok is, akik más beteg családtagot vagy rokont ápolnak otthon. Erőfeszítésük mindeddig nem vezetett eredményre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top