nlc.hu
Család

Dráguló iskolai menza

Drágulhat az iskolai menza, ennyivel kell számolni a szülőknek

Kiderült, mennyibe fog kerülni az új tanévben.
iskolai menza

Drágulhat az iskolai menza. Az élelmiszerárakkal párhuzamos drágulás (33-34 százalék) van a menzákon is, de a szeptembertől esedékes árakról még azért nem lehet biztosat mondani, mert abba az önkormányzatoknak is van beleszólásuk – mondta el az InfoRádiónak Páger Zsolt, a Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetségének alelnöke, hozzátéve: az élelmiszeren kívül a rezsiköltségek is emelkedtek.

A háromszori étkezés térítési díja átlagosan havonta 15-20 ezer forint lehet egy gyermek esetében, de egy korábbi törvény értelmében a térítési díj legfeljebb a nyersanyagdíj értékének összege lehet, ami 35-40 százalékot tesz ki. Amennyiben a rezsinövekedést és a munkaerő-drágulást is figyelembe vennénk, 50 ezer forintos összeggel kellene számolni egyetlen hónapban egyetlen gyerekre – magyarázta a Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetségének alelnöke, aki szerint még mindig a közétkeztetés a legolcsóbb megoldás.

Páger Zsolt arra is kitért, hogy a svédasztalos kiszolgálással kapcsolatban – amelyet eddig 18 iskolában teszteltek – jó tapasztalatok vannak: egyrészt felére csökkent a kidobott készételek mennyisége, másrészt a diákok is kedvezően fogadták az új kezdeményezést.

Kiemelt fotó: illusztráció, MTI Fotó: Illyés Tibor 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top