nlc.hu
Család

Tényleg ezért maradnak egyedül az erős nők?

Tényleg ezért maradnak egyedül az erős nők?

Miközben a párkeresés manapság senkinek sem könnyű, a nők egy bizonyos hányadának még annál is nehezebb. És megvan az oka, miért.
Ezért maradnak egydül az erős nők?

Van egy jó barátnőm. Nevezzük Nórának. Nóra, ez a szórakoztató, vicces, intelligens lány, aki a babaarcával és a hátközépig érő sötétbarna hajával simán köszöngethetne a „mert megérdemlem” reklámokból is, egész nap az irodában kuksol, hogy fontosabbnál fontosabb projekteket indítson, koordináljon és zárjon sikerrel. Évek óta egyedül él. Külföldön, egy közepes méretű albérletben; sokat főz, olvas, edz és sorozatozik. Gyakran kirándul, utazik és rendszeresen jár szórakozni is. Mostanra már a ház körül (és azon kívül is) megold bármit, letette a jogsit, és a munkája mellett épp egy kis saját vállalkozást igyekszik szárba szökkenteni, annak minden macerájával együtt. Azt szokta mondani, tökéletesen boldog így is, hiszen mindene megvan, a napjait a saját kénye-kedve szerint osztja be, nincs kompromisszum, se veszekedés azon, hogy ki vigye le a szemetet, vásároljon be, vagy fizessen az étteremben. A többiről már nem is beszélve.

És mégis. Pontosan tudom – mert időről időre kibukik belőle –, hogy a titkos vágya az, hogy esténként rá is várjon valaki a lakásban, akivel tervezgethet, családot alapíthat, és akivel együtt öregedhet meg. Ezt a valakit hosszú évek óta hiába keresi kitartóan – online, bulikon, koncerteken, munkahelyen – de korántsem mindenáron.

Elriasztják a férfiakat?

És nem Nóra az egyetlen. Meglepődnénk, milyen sok hasonló helyzetben lévő, „erősnek”, „intelligensnek” címkézett nő marad egyedül, csak mert egyszerűen nem találják a megfelelő társat. A jelenséggel kapcsolatban sokáig tartotta magát az a tévhit, miszerint a sikeres szinglik azért maradnak szinglik, mert az erejük, az önállóságuk és az önbizalmuk elriasztja a férfiakat.

Szerencsére erről a vélekedésről már rég kiderült, hogy buta tévhit. Ahogy arról ebben a cikkünkben már írtunk, a férfiakat nem az erős nők ereje vagy önbizalma tartja távol, hanem egy bizonyos viselkedésformájuk, amitől Steve Harvey, az Act Like a Lady, Think Like a Man című könyv szerzője szerint olyanná válik a fellépésük – még egy romantikus kapcsolatban is – mint bármelyik üzleti partneré. Lássuk be, ez valóban sok mindenre jó hatással lehet, de a bimbózó érzelmekre aligha.

Egy, a Tiktokon most vadul terjedő videó szerint azonban nem csak ez a bizonyos fellépés, hanem más is van még a sikeres szinglik szingliségének hátterében.      

Az intelligens nők egyedül maradnak, mert…

A videó készítője, Derrick Jaxn szerint a Nórához hasonló nők nem azért maradnak időről időre egyedül, mert bármi baj lenne velük, vagy riasztóak lennének a férfiak számára. „A helyzet az, hogy ezek a nők azért maradnak egyedül, mert intelligensek” – kezdi Jaxn, majd gyorsan azt is hozzáteszi, hogy a kijelentésével nem azt mondja, hogy a párkapcsolatban, házasságban élő nők ne lennének intelligensek.

@derrickjaxn

Why Intelligent women are often SINGLE…

♬ original sound - Derrick Jaxn

„Amit mondani akarok az az, hogy az intelligens nők a valóságban nagyon kevés potenciális partner közül választhatnak, legfőképp azért, mert ők tolerálják a legnehezebben a mellébeszélést, a játszmákat, vagy a határozatlanságot, egyszóval a bullshitelést. Egy intelligens nő nem fog együtt maradni olyan férfival, akitől nem tanulhat semmit. Se olyannal, aki nem inspirálja őt mentálisan, vagy akinek minden apróságot el kell magyaráznia.”

Jaxn szerint ezek a erős szinglik elég okosak ahhoz is, hogy felismerjék a rossz mintákat a saját viselkedésükben, épp ezért úgy gondolja, sokkal precízebbek már a párkeresés időszakában is:

„Pontosan tudják, milyen típusú férfira van szükségük, épp ezért nem is mennek bele kapcsolatokba csak azért, hogy megpróbálják. Inkább maradnak egyedül.”

A tiktoker a videó végén bevallja, ezekben a nőkben azt szereti a legjobban, hogy ők azok, akik a leginkább ellenállónak bizonyulnak az olyan „jó szándékú” megjegyzésekkel szemben, mint „ha így folytatod, egyedül fogsz meghalni”. Szerinte ez azért van így, mert ezek a nők pontosan tudják, hogy a nap végén még mindig jobb dolog, ha boldogan halnak meg egyedül, mintha végigszenvedték volna az életüket rossz kompromisszumok miatt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top