Család

Nem igaz, hogy az erős nők elriasztják a férfiakat

Erősen tartja magát az a mítosz, hogy a sikeres szinglik elriasztják a férfiakat, pedig valójában ez egy nagy tévhit.

Steve Harvey, az Act Like a Lady Think Like a Man című könyv írója szerint véletlenül sem kell lemondani a szerelem érdekében egy nőnek az erejéről és sikereiről, mert nem az erős nőtől félnek a férfiak, hanem inkább csak van egy bizonyos viselkedésforma, amit nem szeretnek a párkapcsolatban. Nem a nagy önbizalommal van gond, hanem azzal, ha a nő fellépése olyan, mint bármelyik üzleti partneré, mert abból versengés lesz, ami nem fér össze a romantikával.

Az erős nő magabiztos, amitől csak még vonzóbbá válik, tehát még véletlenül sem ajánlja azt a szerző, hogy ha pasit akarnánk fogni, akkor kisebbíteni kellene az érdemeinket, csupán öt javaslatot tesz, amivel könnyebb lesz sikeres nőként a párkeresés.

1. Követeld meg a kizárólagosságot

Egy erős nő biztos a saját nőiségében, értékeli magát, tudja mennyit ér. Nem kell egyből az ágyba bújni a pasival, mert aki tényleg vonzódik hozzád, az várni fog rád. Amikor viszont úgy döntötök, hogy párkapcsolatot szeretnétek, akkor tedd egyértelművé számára, hogy onnantól csak ketten vagytok ebben a kapcsolatban. Ha nem hajlandó erre, akkor nincs dolgotok egymással.

2. Várd el tőle, hogy jól bánjon veled

Mert egy nő, aki értékeli magát, nem tűri, hogy egy férfi megalázóan viselkedjen vele szemben. Ne siettesd a dolgokat, ha megismerkedsz egy pasival, inkább figyeld meg objektíven, vizsgáld meg, hogyan viselkedik másokkal és veled. Például betartja az ígéretét, ha azt mondta, hogy felhív? Lemondja a randikat? Kedves a pincérekkel vagy a saját családtagjaival? Hogyan kezeli a stresszes szituációkat? Mindez előrevetítheti számodra, milyen lesz vele hosszútávú kapcsolatban élni. Ne mentegesd magad előtt, ha tűrhetetlen a viselkedése, inkább kérdezz rá, és figyelj, hogyan reagál.

Nem igaz, hogy az erős nők elriasztják a férfiakat

3. Barátkozz meg a pasis estékkel

Amikor csak a barátaival szeretne elmenni bulizni, az nem azt jelenti, hogy nem érdekled. A magabiztos nő szabadságot hagy a férfinak, támogatja a baráti kapcsolatait. Ilyenkor szervezz magadnak csajos estét, és ne törődj vele, mit csinál a pasi, ne hívogasd egész este, legyen annyi önbizalmad, hogy tudd, nem azért megy a barátaival szórakozni, hogy megcsaljon.

4. Kommunikálj őszintén

Minél több ideje tart a párkapcsolat, annál biztosabb, hogy lesz konfliktus köztetek. Teljesen normális, sőt fontos lépés minden konfliktus egymás megismerése felé. Kerüld a hibáztatást és egyenesen mondd meg neki, mit gondolsz, mert biztos, hogy nem gondolatolvasó. Lehet úgy is megoldani egy konfliktust, hogy senki sem sérül benne, törekedjetek együtt a békés megbeszélés felé.

5. Törődj magaddal

Nem kell mindig belőtt frizurával, talpig sminkben mutatkozni a férfi előtt, nem a külsőségekben mutatkozik meg csak és kizárólag, hogy egy nő törődik magával. Inkább a testi és lelki egyensúlyodat tartsd annyira fontosnak, hogy időt és energiát áldozol rá. Ez pedig már hozza majd magával automatikusan a külső ragyogást is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top