nlc.hu
Család

Kiesett az ablakon a 1,5 éves gyerek, vádat emeltek az anya ellen

Vádat emeltek az anya ellen, akinek kiesett az ablakon a másfél éves gyereke

Csak a gondos orvosi ellátásnak köszönhető, hogy a gyerek életben maradt. Az anyát gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértéssel vádolják.

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség azzal az édesanyával szemben, akinek gondatlansága miatt a másfél éves gyereke kizuhant egy budapesti lakóház első emeleti lakásának ablakán, és életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Az eset még 2021 júniusában történt, amikor a külföldi nő a 4 éves és a 1,5 éves gyermekével egy budapesti lakóház első emeleti lakásában lakott. A lakás úgy volt berendezve, hogy a radiátorhoz oda volt tolva egy kanapé, amelyre a gyerekek korábban többször felmásztak, hogy kinézzenek a zárt vagy bukóra nyitott ablakon.

Azon a délutánon, 2021. június 22-én viszont a nyári hőség miatt az édesanya a nappali egyik ablakát, valamint a szúnyoghálót tartó keretet is kinyitotta résnyire. A nagyobbik gyerek szomjas volt, ezért mindhárman a konyha felé indultak.

Ám amíg az anya inni adott a nagyobb gyereknek, a 1,5 éves gyermek felmászott a kanapéra, onnan a radiátorra, majd arról az ablakpárkányra, ahonnan a nyitott ablakon és szúnyoghálón keresztül, csaknem 4 méter magasságból, a ház melletti aszfaltozott járdára zuhant.

A gyermek életveszélyes sérüléseket szenvedett, az életét kizárólag az igen gondos és magas színvonalú orvosi ellátás mentette meg.

Az ablak, ahonnan kizuhant a másfél éves gyerek

Az első emeleti ablak, ahonnan kizuhant a másfél éves gyerek (Fotó: Ügyészség)

A főügyészség közleménye szerint a baleset elkerülhető lett volna, ha az édesanya a tőle elvárható figyelmet és körültekintést tanúsítja, így különösen, ha az ablakot bukóra nyitja, vagy az ablakot – nyitott állapotban is használható – gyerekzárral látja el, de akár a szoba átrendezésével is kizárhatta volna annak a lehetőségét, hogy a kisgyermek felmásszon a nyitott ablakhoz, majd azon minden további akadály nélkül kiessen.

A Fővárosi Főügyészség a nőt gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés vétségével vádolja, és vele szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozza a vádiratban.

Korábban arról írtunk, hogy csodával határos módon túlélte egy ötéves kislány, hogy kiesett a negyedik emeleti ablakon. A kislány anyukája egyedül hagyta őt és a hároméves húgát, míg lement bevásárolni az üzletbe.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top