nlc.hu
Család

Esőben takarítani

Ilyet sem láttunk még! Ezt csinálta egy nő a hurrikán közben

Egyelőre nem tudjuk eldönteni, hogy zseni, vagy túlzottan vakmerő.
Nő a viharban

Mit lehet csinálni az esőben? Esőkabátban rohanni a busz után, bosszankodni, hogy az esővel járó szélvihar kitépi a kezünkből az esernyőt, emlegetni a meteorológusokat, akik napsütést jósoltak…

De az esőnek örülnek a növények, na meg a gyerekek, akik utána a pocsolyába ugrálthatnak a tarka gumicsizmájukban. 

De megörült ennek a jelenségnek ez a hölgy is, aki a heves esőzést arra használta, hogy vizet spórolva, alaposan kisikálja a kertibútorokhoz tartozó párnákat, és a szőnyegeket. A videót a TikTokra feltöltő gyereke szerint, mindezt a Kaliforniára és Mexikóra lecsapó, Hilary hurrikán közben tette a szorgalmas mama.

Csak óvatosan!

Akárhogyan is, ha bárki követné a nő példáját, azt javasolnánk, hogy NE akkor tegye, amikor villámlik, vagy amikor a szél már olyan erős, hogy villanyvezetékeket szakít le. Kaliforniát egyébként 1939 óta nem érte ilyen erős trópusi vihar. 

@iselanavarrete50 Sunday cleaning with my mom and hurricane Hilary 🤦🏻‍♀️🪣🧽🧹#hurricanehilary #mexicantiktok ♬ original sound - soucitigrafix

Mi az a trópusi ciklon?

Olyan, több száz kilométer átmérőjű légköri képződmény (felhőörvény), amelyben a légnyomás a középpontban a legalacsonyabb és belülről kifelé haladva nő. Mozgása ciklonális, vagyis az északi féltekén az óramutató járásával ellentétesen, a délin vele egyező irányban forog. A trópusi éghajlati öv meghatározott részén, a 10. és a 20. szélességi kör között keletkezik. A trópusi ciklon és a hazánkban is előforduló mérsékelt övi ciklon különböző légköri képződmény, bár légnyomásgradiensük és forgási irányuk hasonló. Földrajzi helytől függően a trópusi ciklust hurrikánnak, vagy tájfunnak hívják.

A veszélyes időjárási jelenség a magyar zenészeket is megihlette már. Mi most Arany Timi slágerével zárnánk ezt a történetet:

“Elhozom a hurrikánt
a tomboló vad orkánt,
elsodor, magával ránt
ez a féktelen hullám.
Leszek majd villám
tűzforró vulkán
csillagfényű gyémánt
bármit is kívánsz.
Itt vagyok nézz rám
ölelj át, úgyis engem vársz.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top