nlc.hu
Család

Járókelő kapta el az ötödik emeletről kizuhant kislányt Torinóban

Hétköznapi hős: kizuhant egy gyerek az ötödik emeletről Torinóban, egy járókelő kapta el

Mattia Aguzzi saját testi épségét kockáztatva mentette meg a kislányt.

Szombaton délelőtt Torinóban egy négyéves kislány kimászott a párkányra, a szemközti házból ezt szerencsére észrevette egy fiú, aki kiabálva kért segítséget. A környéken lakó 37 éves Mattia Aguzzi, aki pont bevásárolni indult barátnőjével, látta és hallotta, hogy baj van, és megpróbált segíteni.  „A kislány egyre inkább kihajolt, aztán már csak kapaszkodott, a lába a levegőben kalimpált” – nyilatkozta a férfi, 

Mint a Telex írja, Aguzzi először megpróbálta rávenni a kislányt, hogy másszon vissza, de a kiabálást nem hallotta meg. Ekkor pedig megtörtént a legrosszabb, a kislány zuhanni kezdett. Szerencsére a férfi időben ott termett, és elkapta a gyermeket. 

„Egy örökkévalóságnak tűnt az a pár másodperc, amíg felsírt, de akkor egy óriási kő esett le szívemről. Az ütés erős volt, alig kaptam levegőt, és le kellett ülnöm a földre” – mondta Aguzzi.  A kislánynak semmi baja nem esett, de a biztonság kedvéért hétfőig megfigyelés alatt tartják a gyermeksebészeti osztályon, a férfit pedig férfit mellkasi zúzódásai miatt és karsérülés gyanújával megröntgenezték. 

Mattia Aguzzi

Fotó: Torino Cronaca/Youtube

A hétköznapi hős tettét a torinói polgármester is elismerte, sőt, Olaszország miniszterelnöke, Giorgia Meloni is gratulált neki.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top