nlc.hu
Család

A német mosómedvék sört isznak, aztán fosztogatnak

Hanyatló nyugat: Németországban atomrészeg mosómedvék balhéznak a parkokban

A mosómedve olyan, mint egy jó melós: ügyes, szorgalmas és a sört sem veti meg. Utóbbi tulajdonságukból mostanra komoly probléma lett.

Berlin környékén egyre több problémát okoznak az országba a múlt század elején behurcolt, majd a tenyésztelepekről kivadult mosómedve csapatok. A helyi vadászok ​​szövetsége (DJV) azzal büszkélkedik, hogy

Hanyatló nyugat: Németországban atomrészeg mosómedvék balhéznak a parkokban

folyamatosan mészárolják

az észak-amerikai eredetű, a kutyafélék rendjébe tartozó kisragadozókat, 2022-ben például 200 ezer mosómedvét gyilkoltak le – írja a Mirror. Azok az állatok viszont, akiket nem sikerül lepuffantania a vadásznak, bejárnak a városi parkokba, ahol szépen megisszák a szétdobált, maradék söröket. Az illuminált állapotba kerülő jószágok ezután alaposan

felbátorodva fosztogatják a környékbeli házak éléskamráit,

további élelemért kutatva. A berlini vadászok most ugrásra készen várják, hogy lemészárolhassák a mosómedve populációt, azonban a német vadászlobbi egyelőre sajnos még nem olyan erős, mint nálunk. Berlin város döntéshozói ezért inkább felszólították a város lakóit, hogy zárják le rendesen a kukákat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top