nlc.hu
Család

Meghalt a szigethalmi apa, akit megcsípett egy darázs

Meghalt a háromgyerekes szigethalmi apa, akit megcsípett egy darázs

A 46 éves édesapa kómába esett, majd meghalt. Három gyereket hagyott félárván.
Darázs egy ember kezén

A 46 éves Rudolf az öccsével dolgozott, amikor a fejét megcsípte egy darázs augusztus elején. Az allergiás sokk miatt 13 napra kómába esett. Bár önállóan lélegzett, és az utóbbi napokban biztató jeleket is adott, szervezete végül feladta a harcot – írja a Bors.

„Az életünk 47 másodperc alatt összeomlott” – mondta Rudolf felesége, Edina, akit még felhívott a párja a csípés után. Férje 37 percig volt a klinikai halál állapotában, már a mentősök is azt mondták, hogy túl késő. Rudolf testvére azonban nem volt hajlandó feladni a bátyja életéért folytatott küzdelmet, a férfi pedig visszatért az életbe. Ekkor beszállították a váci kórház intenzív osztályára, ahol újra összeomlott a szervezete.

„Elkapott a kórházban egy fertőzést is, vagy amiatt, vagy korábbi hátsó fali szívinfarktusa miatt kialakult szívbetegsége okozta, elhunyt. Nem gondoltam volna, hogy 37 évesen özvegy maradok” – mondja Edina, aki 23 évet töltött együtt a férjével, három fiúgyermekük született.

Az asszony azt reméli, talán mások is tanulhatnak a történetükből: a férje ismerten allergiás volt, és bár kalciumot és antihisztamint is tartott magánál, az orvosa nem mondta neki, hogy érdemes magánál tartania Epipen oldatos injekciót is allergiás sokk esetére.

Tavaly nyáron hasonló tragédia történt: elhunyt Ribarics Tamás, a Tales Of Evening zenekar gitárosa. A rockzenész egy darázscsípés következtében került kómába, 13 nap után azonban belehalt a kritikus állapotba. 

(Kiemelt kép: Unsplash)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top