nlc.hu
Család

A Varázsmancsok lett Edison100-as lista közönségdíjasa 2023-ban

Szavaztak a szülők, a Varázsmancsok lett az Edison100 közönségdíjasa

Nyolc kategóriában hirdettek még győztest, illetve voltak különdíjasok is, megmutatjuk, mely szervezetek nyertek 2023-ban.

Ötödjére is kiosztották az Edison100-as lista díjait. A listára került szervezetek közül 8+1 kategóriában emeltek ki egyet-egyet, a díjakat a szeptember 11-i Edisonplatform Díjátadón osztották ki a Haris Parkban. Az elismeréseket idén is olyan kezdeményezések kapták meg, akik innovatív módon a 21. századi tudásra készítik fel a gyerekeket.

A díjak odaítéléséről szakmai zsűri döntött, illetve ahogy az előző években, így idén is szavazhattak a szülők a legkedvesebb, vagy akár a számukra  legnagyobb segítséget nyújtó szervezetre az nlc oldalán. A 2023-as közönségdíjat a Varázsmancsok nyerte el. „Állatasszisztált komplex fejlesztő foglakozásokat tartunk gyógypedagógus bevonásával. Emellett szakemberek képzik az innovatív és kooperatív tanulási módszerekkel a felnövekvő generációt” – írták bemutatkozásukban. 

Pácsonyi Daniella, az nlc társfőszerkesztője átadja a közönségdíjat a Varázsmancsok képviselőjének.

Pácsonyi Daniella, az nlc társfőszerkesztője átadja a közönségdíjat a Varázsmancsok képviselőjének. (Fotó: Edisonplatform)

A 2023-as Edison100 többi díjazottja:

A világ és én: MáSzínház

Értelmi fogyatékos és tipikus fejlődésű gyerekekkel és felnőttekkel játszanak és fejlődnek közösen, egymás partnereiként.

Digitális világ: Televele Médiapedagógiai Műhely Egyesület

Óvodás és kisiskolás gyerekeknek és szüleiknek kínálnak médiapedagógiai programokat. A médiatudatosság fejlesztését célzó pedagógusképzési programokat fejlesztenek és szerveznek.

Egészség: KIKAPCS. Alapítvány

Küldetésük, hogy életre szóló élményeket és egy szerető, támogató közösséget biztosítsanak sajátos nevelési igényű gyereket nevelő családoknak.

Esély: Világszép Klub – gyermekvédelemben élő fiatalok társadalmi felzárkóztató programja

Terápiás hatású, traumatudatos élmény- és művészetpedagógiai programokat tartanak a témában nagy tapasztalattal bíró szakemberek bevonásával gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalok számára.

Fenntarthatóság: Robokaland

Egy alkotóműhely, ahol kidobásra szánt elektronikai hulladékokból is új, csodás dolgokat építenek. Természettudományok, technológia, robotika, újrahasznosítás érthetően, egyszerűen, játékosan.

Kreatív: Kerekasztal Színházi Nevelési Központ

Küldetésük olyan színházi előadások megvalósítása, amelyek interaktív módon vetnek fel társadalmi és erkölcsi kérdéseket. Előadásaik során a fiatalok alkotó résztvevői a színházi eseménynek.

Tudatos nevelés: kidea

Azon dolgoznak, hogy felhívjuk a figyelmet a gyerekek digitális biztonságának fontosságára, hogy edukálják a jelenlegi fotó megosztási szokások kockázatairól, a szabályozási követelményekről, megoldást kínáljanak a jelenleg digitális biztonság szempontjából aggályos kapcsolattartási és tartalommegosztási módszerekre.

Tudomány: Palladion Műhely — Kheirón Klub

Szórakoztató formában ismertetik meg a gyerekekkel a klasszikus ókor világát, az európai kultúra közös gyökereit.

A 2o23-as év különdíjasai:

  • Alteo Fenntarthatósági különdíj: GyűjtsVelem Program
  • Éva magazin különdíj: Kompánia Alapítvány
  • Felelős Szülők Iskolája különdíja: Szent István Általános Iskola Időspirál Élményközpont
  • Forbes különdíj: Uccu Neki Roma Identitás és Kultúra Workshop
  • Kreatív különdíj: D012 program
  • Haris Park különdíja: AMIGOS a gyerekekért alapítvány
Ötödjére is kiosztották az Edison100-as lista díjait

A 2023-as Edison100-as lista díjkosztója. (Fotó: Edisonplatform)

Az Edisonplatform évente megjelenő Edison100 listájának célja, hogy mindig friss információkkal segítse a szülők eligazodását az országosan elérhető gyerekfejlesztő programokról olyan hazai innovatív szervezeteken keresztül, akik elsősorban óvodások és iskolások jövőbeni fontos tudását és képességeit fejlesztik az iskolai kereteken túl. Az ő tevékenységükön keresztül megismerhetjük, hogy melyek azok a képességek és kompetenciák, amik a jövőben kiemelten fontossá válnak és felértékelődnek a szaktudás mellett.

“Az Edison100-as lista nemcsak a szülőknek nyújt fontos iránytűt. Egy olyan izgalmas gyűjtemény, amely jövőbemutató módszertanokat mutat be, hisz mindenkinek érdemes tisztában lenni azzal, hogyan érkezhetnek a mai gyerekek megfelelő tudással és képességekkel felvértezve a munka világába – legyen az szülő, gyerekek fejlesztésével foglalkozó szakember vagy éppen cégvezető, aki hosszú távon gondolkodik a tehetségekben. Missziónk, hogy az ő hírük és tudásuk minél több helyre elérjen. Díjátadónkon azokat a szervezeteket ismerjük el, akik saját kategóriájukban a legkiemelkedőbbek, de igazából az egész közösséget ünnepeljük”

– mondta el Veres Rita, az Edisonplatform társalapítója.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top