nlc.hu
Család

Meghalt a 109 éves rekorder néni

„Egyetlen percet sem szabad elvesztegetni” – Meghalt a 109 éves rekorder néni

A II. világháború előtt született, és 1950-ben ment férjhez.

A Dublinban élő Máirín Hughes májusban ünnepelte a 109. születésnapját. Máirín, aki Írország legidősebb embere volt, 1914-ben született, két héttel az első világháború kitörése előtt. A hölgy nagyon jól emlékezett az 1918-as spanyolnáthára, valamint 1932-re, amikor Dublin adott otthont az eucharisztikus világkongresszusnak. Vegyész diplomát szerzett és 1950-ben ment férjhez. 

Máirín szabadidejében madarakat tanulmányozott, és keresztrejtvényeket fejtett. Utolsó születésnapján, amikor a hosszú élet titkáról kérdezték úgy válaszolt, hogy ne csak éljük az életét, hanem éljük meg a pillanatokat. „Egyetlen percet sem szabad elvesztegetni. Én egyszerűen csak szeretek élni” – mondta akkor az Irish Times lapnak. Hozzátette azt is, hogy szeret olvasni, és zenét hallgatni, kedvenc dala az Óró Sé do Bheatha Bhaile

Az asszony 4 hónappal a 109. születésnapja után, idén szeptemberben hunyt el. „Tele volt tudással és kedvességgel. Foglalkoztatta a környezetvédelem, a vallás pedig nagy szerepet játszott az életében. Csodás élete volt, mindennap inspirált minket” – mondták a Maryfield idősotthon munkatársai.

Máirín Hughes a 109 éves néni

Máirín Hughes a 109. születésnapján (Fotó: Profimedia)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top