nlc.hu
Család

Pucér gyerekfotók miatt forrong a spanyol kisváros

AI által generált meztelen gyerekfotók miatt robbant ki botrány egy spanyol kisvárosban

A városban élő kislányok arcát vették alapul, és ezekhez generáltak meztelen testeket. A fotók sokkolták a szülőket és a gyerekeket.

Almendralejo egy olajbogyó- és szőlőtermesztésből élő spanyol kisváros, ahol óriási felháborodást váltott ki, hogy helyi kislányok meztelen fotói kezdtek terjedni a közösségi médiában. A képek nem voltak valódiak, de valódinak hatottak. Mesterséges intelligencia segítségével készültek, de az alapot hozzájuk a lányok valódi, közösségi médiás oldalaikról lelopott, felöltözött képek szolgáltatták – írja a 24.hu.

Vektor portré

3D-s vektor portré egy gyerekről (fotó: Getty Images)

A hatóságok mostanáig 28 lány képeire leltek rám, akik a 11-17 éves korosztályhoz tartoznak. A BBC-nek egy édesanya számolt be róla, hogy a 14 éves lánya azzal jött egy nap haza, hogy meztelen fotók keringenek róla, de ő sosem készített magáról ilyen jellegű képeket. Az osztályából több lány is érintett volt az ügyben. Az érintett lányoknak egy támogató csoportot hoztak létre a Facebookon.

A rendőrség már nyomoz az ügyben, és legalább 11 helybéli fiút azonosítottak, akik részt vettek a képek elkészítésében és WhatsApp és Telegram segítségével terjesztették őket. Azt is vizsgálták, próbálták-e az egyik lányt az így készült képek segítségével zsarolni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top