nlc.hu
Család

Szülés után halt meg az anya és ikergyereke

Orvosi mulasztás miatt halhatott meg Szilvia és az egyik ikergyereke, keresi a felelősöket az összetört apa

Hiába várta haza a kórházból két gyermeket és a feleségét.
kórház

Tőzsér Zsolt és felesége, Kadlót Szilvia két évvel ezelőtt ikerbabákat vártak. A szüléskor azonban komplikációk léptek fel, és az ikerpár egyike, a kis Zsoltika holtan született, míg a testvérét, az agyvérzést kapó Annuskát újra kellett éleszteni. Közben az édesanya is életveszélyes állapotba került, 9 nappal később pedig ő is elhunyt. A megtört apa most a felelősöket keresi – írja a Blikk.

Szerinte ugyanis több vizsgálatot is elmulasztottak elvégezni a nején és betegen küldték haza, amikor pedig kiderült, hogy súlyos az állapota – HELLP-szindrómában szenvedett, illetve vérmérgezése is volt – már késő volt. 

„Azt gondolom, az első hibát akkor vétették, amikor nem készült laborvizsgálat, másodjára pedig, amikor 5 nappal később nem végeztek rajta azonnal császármetszést, 8 órát volt a halál árnyékában. Úgy talán mindkét baba életben maradhatott volna” – panaszolta Zsolt, aki igyekszik mindent megtenni az életben maradt ikerbabáért, Annuskáért.

Mindemellett tudni akarja az igazságot. Beadta a vizsgálati anyagot a Nemzeti Szakértői és Kutató Központba. Ha ott megállapítják a mulasztást, büntetőeljárást indíttat. 

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top