nlc.hu
Család

Kiskorúak túlóráztatása az Erzsébet-táborban

Kiderült: kiskorúakat túlóráztattak a zánkai Erzsébet-táborban

16-17 évesek panaszkodtak a nyári foglalkoztatásuk miatt.
Zánkai Erzsébet-tábor

Kiskorúakat túlóráztattak a zánkai Erzsébet-táborokban – írja a Népszava. A lap információi szerint az üdülőkomplexum boltjában 16-17 éves diákok is dolgoztak, akiket egy ideig napi 8 óránál hosszabb munkavégzésre is igénybe vettek, olykor este 10 óra után is. A boltok mellett a fagylaltozóban és az étteremben dolgozó fiatalok között is voltak kiskorúak.

„A délutáni műszak 13.40 perckor kezdődött és 22.00 óráig tartott, ám a boltfeltöltést-takarítást ezt követően kellett elvégeznünk, vagyis esetenként 1,5-2 órával tovább dolgoztunk. (…) A rendkívüli éjszakai munkáért bért nem kaptunk, (…) de munkaidő-kompenzációt, szabadidőt is csak ritkán. Heti két szabadnapunk volt, és a legtöbb esetben tíz óránál többet dolgoztunk” – panaszolta egy érintett, aki arról is beszélt, hogy ha szóltak a vezetőjüknek, ők egyáltalán nem foglalkoztak a panasztétellel.

Azért, hogy papíron minden rendben legyen – állítják az érintettek – a beosztás és a jelenléti ív eltért egymástól. „Volt egy beosztás, ami alapján dolgoztunk, de a jelenléti ívet úgy kellett kitöltenünk, hogy legális legyen” – nyilatkozta egyikük.

A lap hiába érdeklődött az alapítványnál, az elhárította a kérdéseket, az üzemeltető kft. pedig hetekig nem reagált rájuk.

Kiemelt fotó: illusztráció, MTI/Katona Tibor 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top