nlc.hu
Család

Iskolában élesztették újra a 12 éves fiút Tiszadadán

„Azt hittük, sosem jön vissza” – megszólalt az iskolában újraélesztett 12 éves fiú nagymamája

A település háziorvosa szerint a gyereknek egy speciális szívbetegsége volt, amiről senki nem tudott, ezért esett össze az iskola udvarán.

Mint arról beszámoltunk, csütörtökön minden előzetes panasz nélkül, a tornaóra végén esett össze egy 12 éves fiú, akihez rohammentőket hívtak Tiszadadára. Végül sikerült újraéleszteni, és a gyerek életben maradt.

Orosz Marianna, a gyerek osztályfőnöke az ATV Híradónak elmondta, hogy ő az udvar másik végén állt, amikor a fiú összeesett. Egyből odafutott, de akkor már a gyerek nem lélegzett, így azonnal megkezdték az újraélesztést. Perceken belül a település háziorvos is a helyszínre érkezett, majd a mentők átvették és emelt szinten folytatták az újraélesztést.

Több életmentő beavatkozásnak köszönhetően visszatért a spontán keringés, a fiút mentőhelikopter szállította az intenzív osztályra. Azóta a fiú már magához tért, a szüleivel is beszélt, de még több vizsgálat és kezelés vár rá a kórházban.

Bepillantás egy nyitott mentőautó belsejébe

A közös erőfeszítéseknek köszönhetően sikerült újraéleszteni a fiút (Fotó: OMSZ)

Laczkó László, a település háziorvosa szerint a gyereknek egy speciális szívbetegsége volt, amiről senki nem tudott, és ennek a talaján alakulhatott ki a kamrafibrilláció.

Az ATV-nek megszólalt a gyerek nagymamája is, aki a helyszínre sietett, és végignézte unokája ellátását.

„Jaj azt ne is mondjuk, mit éltünk át, már azt hittük, sosem jön vissza a kisfiú, ezt átélni borzasztó volt, azt üzenem minden szülőnek, vigyázzanak a gyerekükre.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top