nlc.hu
Család

Gyerek újraélesztése a fertőszentmiklósi iskolában

Összeesett futás közben egy elsős a fertőszentmiklósi iskolában, újra kellett éleszteni

Állítólag nem ez volt az első eset, hogy rosszul lett az iskolában.
defibrillátor,

Újra kellett éleszteni egy elsős kisfiút a fertőszentmiklósi általános iskolában kedden délelőtt. A kisgyerek az udvaron, futás közben esett össze. Egy tanár azonnal hívta a mentőket. Épp az iskolában volt a helyi gyerekorvos, aki oltásokat adott be az egyik osztálynak, ő rögtön rohant és elkezdte az újraélesztést – számolt be az RTL Híradó

Egy tanár azonnal mentőt hívott, egy kollégája pedig a közeli művelődési házba rohant, hogy áthozza az ottani defibrillátort. A szerkezet tappancsait már ráhelyezték a kisfiúra, de használniuk már nem kellett, mert addigra kiértek a mentők és átvették az újraélesztést. Miután stabilizálták az állapotát, mentőhelikopterrel szállították kórházba Budapestre, életveszélyes állapotban. Az RTL Híradó értesülései szerint a kisfiú már jobban van.

Úgy tudni, egyszer már korábban is rosszul lett az iskolában. 

Az RTL Híradónak nyilatkozó gyerekorvos szerint egy 6-7 éves kisgyereknél általában veleszületett rendellenesség okozhat hasonló rosszullétet. Ilyenkor kardiológusnak kell megszabni, mennyire terhelhető a szívbeteg gyerek.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top