nlc.hu
Család

Megmentette unokahúga életét a tinédzser

A felnőttek lefagytak, 15 éves lány mentette meg 3 éves unokahúga életét – videó

Egy 15 éves hős tinédzser megmentette az úszómedencébe fulladt hároméves családtagja életét azzal, hogy kirángatta a vízből és újraélesztést végzett rajta. A technikát az iskolában tanulta.

A hároméves Maxine Atkinson hálaadás napján bemászott a család medencéjébe. Percekkel később a nagybátyja látta, hogy arccal lefelé lebeg a medencében. Miközben nagybátyja segítséget kért, és megpróbálta végrehajtani a Heimlich-manővert, 15 éves unokatestvére, Kirsten azonnal kirohant, és elkezdte az újraélesztést.

A diszpécser közben instrukciókat mondott, és amikor oldalára fektették a kislányt, végre kinyitotta a szemét, és szó szerint magától lélegezni kezdett.

Madison a középiskolai pompomlány csapatának a kapitánya, és részt vett egy sportorvosi képzésen is, ahol újraélesztést tanítottak neki.

„Láttam, hogy a Heimlich-et próbálta – mondta apjáról. – De tudtam, hogy ebben az esetben újraélesztésre van szüksége, mert úgy tűnt, hogy nem lélegzik. Mindenkinek elmondtam, hogy ismerem az újraélesztést, és mindenki megnyugodott.  Csak próbáltam emlékezni arra, hogy mit kell tennem” – nyilatkozott később.

A mentők megdöbbentek, amikor látták, hogy egy tini mentette meg a kislány életét. Kirsten Atkinson szerint az egész megpróbáltatás teljesen új értelmet adott a hálaadás ünnepének.

A kis Maxine azóta teljesen felépült, de a család többi tagja azt tervezi, hogy maguk is újraélesztési tréninget végeznek el a biztonság kedvéért.

Vajon mit érezhet az ember újraélesztés közben? Erről korábban írtunk.

(via)

újraélesztenek egy kislányt

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top