nlc.hu
Család

Újraélesztés a születésnapon

A születésnapján állt meg a 80 éves férfi szíve, a családtagok felváltva küzdöttek az életéért

Sikeres életmentés zajlott családi körben.
újraélesztés,

A születésnapján állt meg egy idős férfi szíve, családja időben a segítségére sietett. A drámai életmentésről a Facebook-oldalán számolt be az Országos Mentőszolgálat.

A 80 év körüli, Fejér vármegyei férfi éppen a családjával ünnepelte a születésnapját, az ünneplés azonban majdnem tragédiába torkollt, a családtagok és a mentők gyors segítségére volt szükség. A születésnapos ledőlt pihenni délután, ám a család egyik kisgyermekének feltűnt, hogy az idős férfi furcsán veszi a levegőt, ezért szólt a rokonságnak. A családtagok azonnal a segítségére siettek és mentőt hívtak hozzá, majd a telefonos utasítások alapján megvizsgálták a férfit, aki akkor már nem lélegzett.

A mentésirányító azonnal riasztotta a legközelebbi mentőegységet, miközben az újraélesztés lépéseire instruálta a családtagokat, akik egymást váltva küzdöttek a férfi életéért.

A mentők perceken belül a helyszínre értek és emelt szinten folytatták az életmentést, ami az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően végül sikerre vezetett, így a beteget stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők.

Hangai József, az Országos Mentőszolgálat dél-alföldi kommunikációs munkatársa korábban arra hívta fel a figyelmet, hogy azért van nagyon nagy jelentősége az időben megkezdett újraélesztésnek, mert percenként közel 10 százalékkal csökken az újraélesztésnek az esélye, hogy ha nem történik semmilyen beavatkozás.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top