nlc.hu
Család

Megfulladt a süteménytől, mégis megmentették

Megfulladt a szilvás süteménytől, mégis visszahozták az életbe a Fejér vármegyei nagypapát

Az idős férfi félrenyelhetett, rokonai a konyhában fekve találtak rá. Egy másik karácsonyi csodáról is beszámoltak a mentők.
Két mentő mikulássapkában a mentőautóban

A mentők karácsonykor sem pihentek, a kisebb sérülésektől az autóbalesetekig rengeteg embernek segítettek az ünnepek alatt is. Előfordultak olyan esetek is, amikor a beteg csak a csodának köszönhette az életét – két ilyenről is beszámolt az Országos Mentőszolgálat a Facebookon.

Félrenyelt a nagypapa

Az utolsó pillanatban sikerült megmenteni egy Fejér megyei nagypapát, akire a konyhában fekve véletlenül találtak rá a rokonai. A férfi még egy kis szilvás süteményt szeretett volna csenni magának, azonban félrenyelhetett és megfulladt.

A bejelentő mindenben követte a mentésirányító utasításait, majd a perceken belül érkező mentők emelt szintű ellátásba kezdtek, hogy megmentsék a 75 év körüli férfit. Az elszánt küzdelem végül meghozta gyümölcsét, és stabil állapotban vitték kórházba a férfit.

A kertben feküdt a szomszéd

A másik eset szintén Fejér vármegyében történt, amikor a mentőket riasztó bejelentő csak annyit látott, hogy a szomszédja a kertben fekszik, de bejutni nem tudott hozzá.

A helyszínre érkező mentők a nehéz felszereléssel együtt átmásztak a kerítésen, és talán az utolsó pillanatban értek a 70 év körüli beteghez. A férfi nem lélegzett, így azonnal megkezdték az újraélesztését. Végül őt is stabil állapotban szállították kórházba.

(Kiemelt kép: Facebook/OMSZ)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top