nlc.hu
Család

Jelzálog egy 16 éves adósság miatt

Anyja halála után egy 16 éves tartozást követelnek Tündétől, egyik napról a másikra jelzálog került a házára és az autójára

Fogalma sem volt, hogy az évekkel ezelőtt elhunyt szülőjének adóssága volt.
adósság

Egy 16 éves tartozás miatt most az eredeti összeg hatszorosát követeli egy behajtócég Tündétől. Az asszony az édesanyjától örökölte meg a tartozást, amiről idén szeptemberig nem is tudott – írja a Blikk. A 2007-ből származó, kicsivel több mint 200 ezres tartozásra most is csak úgy derült fény, hogy Tünde egyik nap arra ébredt: jelzálog került a házára és az autójára.

„Az derült ki, hogy egy hitelkártya-tartozásról van szó, (…) de nem értem, miért nem értesítettek engem erről édesanyám halála után, és mire kellett éveket várni” – panaszolta a bulvárlapnak Tünde, akinek egyik számláján 1,2 millió forintot, a másikon pedig 400 ezret foglalt le a végrehajtó.

„Ordítva hívtam a végrehajtót, hogy miért történt ez a levonás” – mesélte a nő, akinek jelen pillanatban van egy jelzáloggal terhelt háza, egy ugyancsak jelzáloggal terhelt autója, valamint két bankszámlája, amikhez nem fér hozzá.

Tünde most ügyvéddel konzultál, hogy elévülésre hivatkozhasson, mivel ebben az esetben már nem behajtható a követelés.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top