nlc.hu
Család

Osváth Zsolt az állami gondozásról

Megrázóan vallott az állami gondozásban töltött éveiről Osváth Zsolt

Rengeteg bántás érte az egyik otthonban.

Osváth Zsolt tízéves volt, amikor testvéreivel állami gondozásba került. Édesanyjuk nem mondott le róluk, így nevelőszülőkhöz sem kerülhettek, pedig az egykori valóságshow szereplő nagyon szerette volna, ha örökbe fogadnák. A párjával, Patrikkal nemrég egybekelt influenszer és étteremtulajdonos a Fókuszban felidézte a gyermekotthonban töltött éveket, és azokról a bántásokról is megrázóan vallott, amiket ott kapott.

Osváth Zsolt

Osváth Zsolt fiatalon lett állami gondozott – Forrás: RTL / Fókusz – videó

Először a Hűvösvölgyi gyermekotthonba került, később egy fiatalkori szerelem miatt átkérette magát egy másikba. Ez volt a legrosszabb döntés, ott ugyanis rengeteg bántás érte egészen 18 éves koráig, amíg elengedték a kezét. “Volt egy srác, Gábor, aki lefogta a pillangókésének a hegyét, és csak éppen annyira szurkált meg, hogy ilyen felületi sérüléseket okozzon. Vagy volt, aki egyszerűen belenyomta a fejemet a vécébe, vagy odaürített a párnám alá” – mesélte.

Minden látogatóban, aki jött hozzánk, egy reményt láttunk, mert bármennyire is igyekeztek a nevelők, ez nem egy család. Bármennyire is igyekezett bárki jobbá tenni az ünnepeket, az életünket, éreztem, hogy ez nem család” – vallotta be Osváth Zsolt, aki szerint inkább mondjon le az állami gondozásba kerülő gyerekről a szülő, mert úgy legalább esélye van egy normális életre.

Magyarországon 23 ezer állami gondozott gyerekből 7 ezer él ma is gyermek- és nevelőotthonokban. Kétezer nevelőszülőre lenne szükség, hogy ezek a gyerekek igazi otthonra találjanak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top