nlc.hu
Család

Rühös lett az otthonban egy idős nő

Tüdőgyulladást és rüh fertőzést kapott az otthonban egy idős nő – állítják a gyerekei

Szakszerű ápolás helyett egyre csak romlott a súlyos beteg, demens asszony állapota.
Schiff család,

Schiff György édesanyja évek óta súlyos beteg volt, demenciát és Alzheimer-kórt diagnosztizáltak nála. Mikor már egész napos felügyeletre szorult, a család egy csobánkai idősotthonba fizette be, ahol azt ígérték, szakszerűen el tudják látni az idős nőt. Fia szerint azonban nem sokkal később gyorsan romlani kezdett az állapota.

Amikor körülbelül két hónappal később újra meglátogatták, azt mondják, megdöbbentő látvány fogadta őket. “A szemem láttára befogták az orrát, hogy próbálják itatni és egy sportkupakos palacból próbáltak vizet önteni a szájába, mivel már nyelési problémái voltak” – idézi fel az RTL Híradónak az asszony lánya, Schiff Andrea.

A család szerint az erőszakos itatások miatt az idős nő foga letört és a szájpadlása is sebes lett. A történtek után kórházba szállították az édesanyjukat, ott többek között tüdőgyulladást és rühességet is diagnosztizáltak nála. Az asszony a napokban elhunyt.

A család feljelentést készül tenni az ügyben. Az otthon vezetője szerint ők nem hibáztak; állítják,  a család nem mond igazat.

Kiemelt fotó forrása: RTL Híradó – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top