nlc.hu
Család

Öngyilkosságból gyilkosság Újbudán

Szíven szúrta beteg feleségét, hogy ne szenvedjen

Egy dráma húzódott az újbudai emberölés mögött.
rendőrautó

Alkoholt ivott az újbudai házaspár, hogy ne fájjon nekik az öngyilkosság – tudta meg a Tények. A 87 éves férfi szíven szúrta a feleségét, majd megkéselte saját magát is, de túlélte az öngyilkossági kísérletet. Az idős nő holttestét és a vérző férjét a lakás különböző pontján találták meg a rendőrök. 

A szomszédok szerint mindketten nagyon betegek voltak, alig tudtak mozogni, fájdalommal éltek, éppen ezért már hónapokkal ezelőtt megbeszélték, hogy augusztus végén véget vetnek az életüknek. Valószínű, hogy az idős nő ezt nem tudta megtenni, ezért a férje szíven szúrta a fürdőkádban, majd magával is megpróbált végezni. Többször mélyen hason szúrta magát és felvágta az ereit. 

„Azt mondta, hogy nagyon nagy fájdalmaik vannak, nagyon betegesek, rosszul érzik magukat, és nem akarnak kórházba kerülni és ott méltatlan körülmények között meghalni” – mondta róluk az egyik szomszédjuk. Az idős férfi azt is elárulta a házban lakóknak, hogy nagyon szép és teljes életük volt a feleségével, akivel egymásnak éltek. Nem akarták, hogy fájjon az öngyilkosság, ezért mindketten alkoholt ittak előtte.

A férjet jelenleg zárt pszichiátriai osztályon kezelik. Azt mondja, mivel alkoholt ivott, nem emlékszik a gyilkosságra. A Tények információi szerint nem érti, hogy miért nem hagyják már békén. Azt mondogatja, hogy senkinek semmi köze sincs ahhoz, hogy ők meg akartak halni.

A férfi ügyvédje szerint ez az ügy felveti az eutanázia kérdését.

Az idős férfit, miután túlélte az életveszélyes hasi sérüléseit, emberöléssel gyanúsították meg. Jelenleg az elmeállapotát vizsgálják.

Kiemelt fotó: illusztráció, MTI/Lakatos Péter 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top