nlc.hu
Család

Két magyar-izraeli kislány is a Hamász túsza Gázában.

Két magyar kislány került túszként a Hamász karmai közé

A Hamász terrorszervezet két magyar-izraeli kettős állampolgárt ejtett túszul. A nyolcéves Ella és a tizenöt éves Dafna él és jelenleg Gázában raboskodik.

A Hetek című lap kérdésére a Külgazdasági és Külügyminisztérium elismerte, hogy két magyar állampolgárságú túsz is a Hamász terrorszervezet fogságába esett. A Hetek interjút készített a magyar-izraeli állampolgárságú Majan Zin-nel, akinek két lányát október 7-én a Hamász terroristái rabolták el volt férje otthonából. Az édesanya legutolsó információja lányairól egy videó, amin egy matracon ülve zokognak. Majan lányai éppen

korábbi férjénél és annak új családjánál voltak Nahal Oz kibucban,

amikor a terroristák elrabolták a két lányt. A nő egy videót is kapott, amit lánya telefonjával készítettek a terroristák. Volt férjét lábon lőtték, annak idősebbik fiát pedig kényszerítették, hogy kinyittassa szomszédjaikkal az ajtót. A Hamász terroristái ezután a volt férjet, annak párját és a fiút is kivégezték, Ellát és Dafnát pedig magukkal hurcolták Gázába.

Két magyar kislány került túszként a Hamász karmai közé

Egy újabb fotón Majan lányai egy matracon ülnek fogságban,

imaruhába öltöztetve, azzal az arab felirattal, hogy Dafna készen áll az imákra. Paczolay Máté külügyi szóvivő a lapnak elmondta: „Folyamatosan kapcsolatban vagyunk az édesanyával, valamint az izraeli hatóságok által létrehozott különleges munkacsoporttal.

A gyerekek magyar-izraeli kettős állampolgárok

és mindent megteszünk annak érdekében, hogy kiszabadulhassanak, de a biztonsági szempontokra való tekintettel nem áll módunkban több részletet megosztani a nyilvánossággal. A terrortámadásnak továbbra sincs magyar áldozata.”

Majan a lányainak azt üzente: „maradjanak erősek, mindent tegyenek meg, amit mondanak nekik, és tudják, hogy minden tőlem telhetőt megteszek, hogy hazahozzam őket”.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top