nlc.hu
Család

Volt férjével és új feleségével költözött össze az édesanya

Válás után beköltözött volt férjéhez és exe új feleségéhez, azóta pedig együtt nevelik gyerekeiket

Egy édesanya sokak számára meglepő lépést tett. Elmondása alapján muszáj volt szem előtt tartania a gyerekek érdekeit, így beköltözött a volt férjéhez és annak új feleségéhez. Véleményük szerint a gyerekek nap mint nap elmondják, hogy mennyire boldogok attól, hogy édesanyjuk is velük lakik.

Manapság már a mozaikcsaládokról is épp olyan természetességgel beszélünk, mint a klasszikus értelemben vett családmodellekről. Az elvált szülők, illetve gyermekeik talán mindenkinél jobban tudják, hogy ez a fajta családmodell gyakran egyedi megoldásokat, olykor pedig nagyobb kompromisszumokat is vonhat maga után. Két elvált szülő azonban vélhetően minden eddiginél furcsább megoldást választott azzal kapcsolatban, hogy hogyan neveljék gyermekeiket a továbbiakban.

Egy fedél alatt az exfeleség és a feleség

A háromgyermekes Katie Mathis szeptemberben döntött úgy, hogy összeköltözik volt férjével és annak új feleségével, hogy főállású édesanyaként tudjon gondoskodni gyerekeiről. Valljuk be, hogy ez már önmagában is bizarrul hangozhat, azonban ezt az amúgy is furcsa helyzetet még tetőzte, hogy az édesanyához beköltözése után egy hónappal újdonsült barátja is csatlakozott. Katie az Insidernek azt is elmesélte, hogy az összebútorozás bizony komoly kihívást jelentett mindegyikük számára, pláne, hogy nemcsak a gyerekeikről, hanem hét macskáról és öt kutyáról is gondoskodniuk kell.

Az anyuka hozzátette, miszerint hazudna, ha azt mondaná, hogy könnyű volt meghozni ezt a drasztikus döntést, azonban továbbra is úgy gondolja, hogy gyermekeit kell szem előtt tartania. 

A nő elmesélte, hogy a párja egy külön lakást is bérel, azonban ennek ellenére ideje nagy részét a családjával tölti, és már egyfajta mostohaapa szerepet is betölt gyermekei életében. A szülői csapat természetesen nemcsak a házat, hanem az ezzel járó felelősséget is megosztja. Fontosnak tartják a rendszeres kommunikációt, egy állandó rendszer kiépítését, továbbá a határok meghúzását. 

Persze mindezt szinte lehetetlen lenne kivitelezni egy adminisztrációs felület nélkül, éppen ezért a család az otthonukban elhelyezett óriástáblán vezeti a gyerekek napi teendőit, amiket minden lefekvés előtt egyesével meg is beszélnek velük. Katie elárulta, hogy a hét elején volt férjének, Evannek és újdonsült feleségének, Maghannek – akiket nem mellesleg angyalként emlegetett – a feladataik közé tartozik, hogy a hét hátralévő részére megoldják a közös vacsorákat. 

Problémát a különböző nevelési stílus jelent

Katie szerint a legnagyobb problémát az jelentette, hogy volt férjének sok energiájába, illetve idejébe került két vállalkozásának elindítása. Ennek köszönhetően fellépett egyfajta „jó zsaru, rossz zsaru” szindróma, amely némi zűrzavarhoz vezetett. 

„Megvan az a  határ, hogy nem vetíthetjük ki a sérelmeinket a gyermekeink előtt, hiszen ezzel aláásnánk a másik tekintélyét” – mesélte Evan. A férfi új felesége hozzátette, hogy mindegyik hét kicsit könnyebbnek tűnik, mint az előző. 

A nő elmondása alapján azért osztja meg rendszerint történetüket a TikTokon, hogy bebizonyítsa: a válás után is rá lehet találni a szeretetre. Ennek ellenére rengeteg negatív megjegyzést kap az életvitelével kapcsolatban, sőt, vannak, akik azt feltételezik, hogy szexuális viszonyt folytat gyermekei apjával.

„A gyerekek mindennap elmondják nekünk legalább egyszer, hogy mennyire boldogok, hogy beköltöztem. Ez mindent megér és átsegít minket a nehezebb pillanatokon.”

(Kiemelt kép: TikTok/katiekatekatelynn)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top