nlc.hu
Család

Megölte mostohaapját a fiatal lakberendező

Meztelen fotókat talált magáról mostohaapja számítógépén, ezért megölte

Jade sokakkal ellentétben rendkívül szoros kapcsolatot ápolt mostohaapjával, azonban minden megváltozott, amikor meztelen fotókat talált magáról a férfi számítógépén.

A 39 éves Jade Janks egy átlagos életet élő ambiciózus nő volt. A jómódú kaliforniai Solana Beach-en élte mindennapjait, ahol lakberendezőként dolgozott. Jade mindössze 14 éves volt, amikor édesanyja újraházasodott, így pedig Tom Merriman lett a mostohaapja. Előfordul, hogy a családok életét beárnyékolja egy újdonsült mostohaszülő megjelenése, azonban köztük ez soha nem jelentett problémát. Különleges kapocs volt köztük, hiszen Jade úgy tekintett rá, mintha vérszerinti édesapja lenne, és ez fordított esetben sem volt másként. Ugyan édesanyja és Tom házassága nem volt örökéletű, a lány és mostohaapja közötti szoros kapocs továbbra is rendíthetetlen maradt, olyannyira, hogy ahogy teltek az évek szomszédok is lettek. Jane minden este főzött a férfinak, sőt, mikor Tom a koronavírus-járvány idején kórházba került a lány igyekezett mindenben segíteni. 

Jade Janks

Jade Janks (Fotó: Jade Janks Interiors)

Egy napon minden megváltozott

Egy napon, amíg Tom a kórházban feküdt Jade ellátogatott a férfi házába, hogy kitakarítsa, amikor egy elég aggasztó felfedezést tett.

A férfi monitorján Jane egy meztelen fotója virított. Ahogy kutakodott egyre több címzett mappát talált bennük több száz hasonló fotóval.

A lány elmondása alapján a fotókat az egyik exének készítette, azonban továbbra sem érti hogy kerülhetett a férfihoz. Az utolsó napon, amikor Tomot élve látták, Jade éppen elhozta a kórházból. Az ügyészek azt állítják, hogy a nőnek ekkorra már kész terve volt arra, hogyan ölje meg a férfit. Szerintük Jade 2020. december 31-én végzett a férfival fojtogatás, illetve egy halálos adagnyi vényköteles tablettával. A rendőrök mindössze pár nappal később találták meg a férfi holttestét egy feljárón található szemétkupac alatt. 

Jade Janks lakberendező egy ásót fog a kezében

Jade Janks-et 25 év börtönbüntetésre ítélték mostohaapja meggyilkolásáért (Fotó: Instagram/jadejanksinteriors)

Egy harmadik fél is segített? 

Jade még a gyilkosságot követően felbérelt egy biztonsági őrt, Alan Roach-ot, akit csak “fixerként” emlegettek, aki bármilyen problémát megold. A bíróságon azt mondta, hogy azért bízta meg, hogy biztonságban érezze magát, azonban a rendőrség szerint Jade azt hitte, hogy a férfi segíteni fog eltüntetni láb alól mostohaapját. 

Az egyik barátjától érkezett a bejelentés, miszerint „lehet, hogy megölte a mostohaapját” 

Az ügyészek szerint Jade az egyik legközelebbi barátjától kért segítséget. A férfi nem akart belekeveredni, ezért másnap felhívta a rendőrséget és azt mondta: „Lehet, hogy megölte a mostohaapját”. 

Nem is kellett több, a rendőrség ellátogatott a férfi házához, azonban hollétéről senki sem tudott. Jade már éppen a kocsibehajtóról távozott volna terepjárójával, amikor a rendőrség meglátta a nőt. Bevitték a kapitányságra, hogy feltegyenek neki pár kérdést. Tudva a sztori hátterét, nem meglepő, hogy a nő csak ügyvéd jelenlétében volt hajlandó válaszolni. Másnap reggel Rosa Patron nyomozó úgy döntött, hogy alaposabban szemügyre veszi a kocsibehajtón található szemétkupacot.

Megdöbbenve látta, hogy a kupac alatt egy pokrócba bugyolált holttest van.

Amint a nyomozók megtalálták Tom holttestét, a nőt letartóztatták gyilkosság miatt. 

Az ügy azonban még korántsem zárult le 

Számos jel utalt arra, hogy Jade volt a tettes, kezdve a telefonos bejelentéssel, illetve a kocsijában talált eszközökkel, amit az ügyészek később csak “gyilkos készletként” emlegettek. Ennek ellenére Jade ártatlannak vallotta magát és azt mondta, hogy a kocsibejárón már holtan talált rá a férfira, azonban mégsem hívta a 911-et, mert félt, hogy őt okolnák a haláláért. 

A telefon, mint egy aranybánya 

Amikor a nyomozók feloldották Jade telefonját rengeteg bizonyítékot találtak, köztük számos üzenetet, ami bizonyítja Jade bűnösségét. Az üzenetek közül talán a legterhelőbb bizonyíték, amiben a nő bevallotta bűntettét a biztonsági őrnek. „A pokolba adagoltam” – írja. 

Két évvel a férfi halála után eljárást indítottak a nő ellen. Kijelentései ellenére a bíró 25 év börtönbüntetésre ítélte Tom Merriman meggyilkolásáért. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top