nlc.hu
Család

Esküvői fotók bezúzásából gazdagodott meg

Esküvői fotók megsemmisítését vállalja elvált pároknak egy üzleti vállalkozás, nagyot kaszált

Olcsón és hatékonyan dolgozik, nagy a sikere.

A kínai Santung tartományban lévő Langfangban arra szakosodott egy üzleti vállalkozás, hogy elvált házaspároknak kínálja azt a lehetőséget, hogy megsemmisíthessék az esküvői fotóikat. Nem olyan egyszerű összetépni az esküvői fotókat, mint amilyennek elsőre gondolnánk. Kínában ugyanis nagyon népszerűek a vászonra nyomott fotók, ezeket pedig nem nagyon viszi olló, valamint tűzben sem égnek el könnyen. Az elvált pároknak így kevés választási lehetőségük van, például az, hogy egész egyszerűen a szemétbe hajítják. Erre azonban sokan nem vállalkoznak, attól tartva, hogy felismerik őt a kidobott fotókon.

Ebben látta meg az üzleti lehetőséget egy Liu nevű fiatalember, aki egy ideje abban segít sokaknak, hogy maguk mögött hagyhassák a múltjukat, miközben megvédik a magánéletüket.

A brutális zúzógép előtt nincs akadály, bármilyen méretű esküvői fotóval leszámol - Forrás: odditycentral.com

A brutális zúzógép előtt nincs akadály, bármilyen méretű esküvői fotóval leszámol – Forrás: odditycentral.com

Az esküvői fotók a személyes tárgyak kategóriájába tartoznak, és úgy gondolom, hogy nagy az igény a szolgáltatásomra. Kína minden tartományától és önkormányzatától kaptunk megrendeléseket”  – újságolta a vállalkozó.

Liu cége többféle árfekvésű lehetőséget kínál – kezdve 10 jüantól egészen többszáz jüanig -, az árak pedig a megsemmisítendő esküvői fotók méretétől függnek. Amint megállapodtak, az ügyfél eljuttatja a képeket Langfangba. A munkatársak először festékszóróval fújják le a fényképeket, hogy ne lássák a rajtuk szereplőket, majd egy bivalyerős aprítógépbe helyezik azokat. A teljes folyamatot filmre veszik, és a felvételt pedig bizonyítékként elküldik az ügyfélnek.

Liu vállalkozása egyedülálló a maga nemében Kínában, sikere még a tulajdonosát is meglepte. Mivel más vállalkozások – babonából – nem szívesen égetnek el vagy semmisítenek meg olyan fotókat, amin még élő személyek szerepelnek, az esküvői fotói felaprítása szinte az egyetlen megoldás, amivel élhetnek az elváltak.

(via)

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top