nlc.hu
Család

III. Károly átadhatja a stafétát Vilmos hercegnek.

Lemondhat hamarosan Károly király, átadja a trónt Vilmosnak

Egy bennfentes szerint Károly király már balmorali nyugdíjas éveire készül.

III. Károly király úgy tervezi, hogy Vilmos walesi hercegre hagyja a trónt és titokban már meg is tervezte a lemondását – egy királyi bennfentes, Clive Irving szerint. III. Károly már csak arra vár, hogy véget érjen a jelenlegi,

III. Károly király

(fotó: Profimedia)

a monarchia számára hihetetlenül nehéz átmeneti szakasz.

Itt Harry herceg és Meghan Markle 2020-as drámai kilépésének következményeire és András herceg pedofil botrányaira gondolhat Irving. “Lehet, hogy már titokban kitervelték, hogy a király 80 éves korában lemond a trónról” – mondta Az utolsó királynő című könyv szerzője, a The Daily Beast királyi rovatvezetője az Express US-nek.

Károly néhány évet azért szeretne a rivaldafényben sütkérezni, miközben azért arról is gondoskodni akar, hogy Vilmos és Harry (Henrik) átvészeljék a jelenlegi, Windsorok számára igen nehéz éveket. És akkor Kamilla királynéval visszavonulhatnak Balmoralba, Vilmosra és Katalinra bízva a továbbiakat

– jósol Irving. Szerinte Károly úgy tartja, hogy kötelessége szolgálni, miután olyan sokáig várt a koronára. Jelenleg ő a legidősebb ember, akit valaha megkoronáztak. Egy augusztusi Ipsos közvélemény-kutatás szerint amúgy a britek szűk kétharmada elégedett Károly király eddigi munkásságával, egyharmaduk viszont nem igazán.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top