nlc.hu
Család

Mi köze a narancspucolásnak a szerelemhez?

Egy narancs is elég, hogy leteszteld, mennyire szereted a partnered

A TikTokon egy újabb trend terjed, ami segít kideríteni, mennyire vagyunk fontosak másoknak.

Gondoltad volna, hogy egy gyümölcs segítségével ki lehet deríteni, mennyire vagy fontos a partnered számára? Nem, pedig a TikTok szerint elég egy narancs ahhoz, hogy választ kapj erre a kérdésre, ugyanis ha a másik fél kérés, kérdés nélkül meghámozza neked a gyümölcsöt, akkor az azt jelenti, hogy ismer téged és törődik veled.

Hiszen lehet, hogy nem azért vállalja magára ezt a feladatot, mert úgy gondolja, hogy nem vagy képes rá, hanem mondjuk azért, mert tudja, hogy ugyan szereted a narancsot, de utálod megpucolni vagy éppen így próbál rávenni arra, hogy egyél több gyümölcsöt, mert az ugye hasznos.

A #orangepeeltheory (vagy narancshéj-elmélet) címke a cikk írásakor már majdnem 40 millió megtekintésnél jár, ennyire népszerű, az emberek szívesen osztják meg, hogy mi az az apróság, ami segített nekik rádöbbeni, hogy a partnerük mennyire törődik velük. Mert természetesen nemcsak a narancspucolás az egyetlen figyelmesség, ami bizonyítja, mennyire vagy fontos a másik számára.

Narancspucolás

Fotó: Pexels

Van, aki elárulta, számára az volt az egyértelmű jele annak, hogy a barátja mennyire szereti őt, hogy egy nap egy nagy adag tojásfehérjével állított haza. Hogy ez miért egy nagy dolog? Mert Jennának körmei miatt számára macerás szétválasztani a fehérjét és a sárgáját, és mivel sok tortát süt, így nagy segítség, ha ezzel nem kell szöszmötölnie, amikor dolgozik.

„Kicsit felhúztam magam a tojás miatt, és nem gondoltam volna, hogy ekkora jelentőséget tulajdonít neki. Sosem gondoltam volna, hogy a tojásfehérje megríkat majd” – tette hozzá. 

Persze van, aki így jön rá arra, hogy talán nem éri meg benne maradni egy párkapcsolatban, érdemes lenne szakítani. Mint egy Reddit-felhasználó elárulta barátját megkérte néhány egyszerű szívességre, például arra, hogy segítsen összekötni a haját, hogy tegye be a törölközőjét a szárítóba, de ő egyikre sem volt hajlandó.

„A módszer bevált, és ráébresztett, hogy sokkal többet teszek érte, mint ő értem. A kapcsolatunknak nem azért lett vége, mert nem meleg a törölközőm, vagy nem áll jól a hajam, hanem mert rájöttem, hogy egy lusta emberrel nem elégszem me. Ezek a problémák előrevetítik, hogy mire számíthatok majd később, és én nem így képzelem el a közös jövőnket” – jegyezte meg. 

Egyesek szerint elmélet szinte bármilyen kapcsolatra alkalmazható, akár kollegákról, akár barátokról van szó, könnyen kideríthető, ki az, akire lehet számítani, kik azok, akik tényleg szeretnek, kedvelnek. Azzal pedig talán nem árulunk el nagy titkot, hogy a szívesség, vagyis ha megteszünk valakinek valamit, amiben segítségre, támogatásra van szüksége, az öt szeretetnyelv egyike. 

(via New York Post)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top